A járvány után is maradnának a beutazási korlátozások Németországban

Beutazási szabályok a járvány után maradnának Németországban

A járványügyi vészhelyzet Németországban szeptember 30-ig lett meghosszabbítva, ekkor járnak le a járvánnyal kapcsolatos beutazási korlátozások is. A kormány azonban a beutazási korlátozásokat meghosszabbítaná, ami teszt-és karantén kötelezettséggel is járhat, hosszabb ideig is.
Miután vége a németországi járványnak, az országos beutazási korlátozásokat is meg kell szüntetni, elvileg szeptember végétől. A “Welt am Sonntag” német lap azonban arról számolt be, hogy a kormány még a nyári szünet előtt változtatni akar a járványügyi törvényben a beutazási korlátozások megtartásáról.

Az SPD szóvivője azt nyilatkozta, hogy jövő héten akarnak dönteni arról, hogy maradjon meg a német egészségügyi miniszter által bevezetett beutazási korlátozás akkor is, ha a járványügyi vészhelyzet már nem áll fenn, a koalíció ebben egyetért.

Ez adott esetben a teszt-és karanténkötelezettség érvénybe léptetését engedné meg pl. a vírusvariánssal magasan fertőzött területről érkezőknek.
Eddig a törvény szerint a beutazási korlátozások akkor járnak le, ha megszűnik a járványügyi vészhelyzet, szeptember végétől. De most a javasolt járványügyi törvény módosításával a beutazási korlátozások akár 12 hónapig is érvényben maradhatnak.

Sok ország már nem rizikóterület június 20-tól

Június 20-tól már nem rizikóterület az RKI szerint többek között Franciaország, Görögország, Svájc, Belgium, Dánia, Hollandia, Norvégia, Szlovénia és Spanyolország további területei, Jordánia és Észtország sem számít már rizikóterületnek.

Innen visszaérkezve nem szükséges karantén és negatív teszt sem, csak a légi utasokra vonatkozó szabályok vannak még érvényben: Bárki, aki repülővel lép be Németországba, akár rizikóterületről, akár nem, negatív tesztet kell indulás előtt felmutatnia, vagy oltási bizonyítványt.
Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.