A lezárás ellenére a Deutsche Bahn megtartja az ünnepi menetrendjét

Vonatjáratok Németországban

A Deutsche Bahn ragaszkodik a tervezett ünnepi menetrendjéhez.

Németország december 16-tól kemény lezárás elé néz. A kormány felkért mindenkit, hogy tartózkodjanak a nem feltétlenül szükséges utazásoktól.

A vonaton utazók számára azonban alig változik valami, az eredetileg is tervezett külön vonatok az ünnepekre továbbra is megmaradnak.

A németországi lezárás december 16-tól még tovább korlátozza a közéletet. A üzletek bezárnak, a karácsonyt csak szoros családi körben szabad ünnepelni és az alkohol tilalom is napirenden lesz a köztereken.





A Deutsche Bahn ennek ellenére tartja magát az eredeti tervéhez, miszerint a lehető legtöbb ülőhelyet szeretné az utasok számára biztosítani, hogy a megfelelő távolságok betarthatóak legyenek.

Az eddigi sztornózási lehetőségek is változatlanul megmaradnak. A vonatjegyek visszaválthatóak, kivéve az akciósak.

Az ünnepi utazások biztonságosabbá tétele érdekében a Deutsche Bahn nemrégiben bejelentette, hogy több vonatot fog indítani, főleg ICE járatokat.

December 18. és 27. között körülbelül 100 különvonat közlekedik majd a fő útvonalakon – Hamburg – Berlin, Nordrhein-Westfalen – Berlin és München – Zürich.

Ezenkívül egy új foglalási rendszer több szabad helyet biztosít az utasoknak. A weboldalon külön szimbólum mutatja a járatok várható terheltségét.





November vége óta minden vonaton a dupla üléseken csak egy helyet lehet foglalni a nyitott terű kocsikban.

Az összes többi ülést fenntartjuk” – mondta a Deutsche Bahn. Az egyéni utazóknak automatikusan ablak melletti helyet foglalnak.

Az asztallal rendelkező ülőhelyeknél is csak az ablak melletti ülések foglalhatóak le, kivéve a családok számára. A helyfoglalás azonban nem kötelező.

A vonatokon kötelező a maszkviselés, 6 év alatti gyermekek kivételek, melyet fokozott biztonsági erők ellenőriznek.

www.rnd.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.