A lezárás már szerdától várható Németországban

Lezárás Németországban

***Frissítés*** Az új szigorításokról, melyek december 16-tól lépnek érvénybe, itt olvashatunk.

December 13-án, vasárnap lesz Merkel és a tartományi vezetők megbeszélése és döntenek majd a szigorú lezárásokról, mely már jövő hét szerdától, december 16-tól várható.

Eredetileg karácsony utánra tervezték bezárni az üzleteket, de az utolsó pillanatban másképp döntöttek.

Markus Söder és több tartományi vezető is követelte, hogy egy gyors lezárás mellett döntsenek a járvány megakadályozásának érdekében.

“Nem veszíthetünk el több időt. Egy teljes lezárásra van szükségünk.”

A megbeszélés vasárnap 10:00 órakor kezdődik.

Előrejelzések szerint a tartományok vezetői már megállapodtak, hogy a lezárásoknak legkésőbb december 16-án el kell kezdődniük.

Erre utalt Winfried Kretschmann, Baden-Württemberg elnöke is:

“Társadalmunknak egy kemény lezárásra kell felkészülnie és előreláthatólag már karácsony előtt. Mindenki számoljon azzal, hogy már jövő héten a közéletben nagy leállások lesznek. A magas fertőzöttségi számok nem hagynak más lehetőséget a tartományok vezetőinek”

Olaf Scholz, Németország pénzügyminisztere is az üzletek mielőbbi bezárását követeli:

“Nehéz lesz az üzlettulajdonosoknak és az ott dolgozóknak a bezárás, de a szülőknek és a gyerekeknek is, fiataloknak és időseknek. Számomra világos, hogy együtt sikerülni fog, de ehhez mindenkinek be kell tartania a szabályokat. Nem tehetjük meg, hogy nem lépünk”

www.tagesschau.de www.ntv.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.