A Lufthansa további járatokat tervez júniustól

A Lufthansa júniustól kiszélesíti a menetrendjét. A Lufthansa, csak úgy, mint leányvállalatai a Swiss és az Eurowings, azt tervezik, hogy 106 új repülési céljuk lesz, közölte pénteken a légitársasági csoport.

Ez azt jelenti, hogy 80 további repülőt indítanak újból, így 160 személyszállító repülő szállhat fel. Az ügyfelek érdeklődése megnőtt a repülőutak iránt, mivel egyes tartományokban és európai országokban enyhíteni szándékoznak a szigorításokon.

Ilyenek pl. Sylt, Mallorca és Kréta, ahova járatok fognak indulni. Az ügyfeleknek oda kell figyelniük, hogy az adott országban milyen beutazási és karantén szabályok érvényesek és a repülőkön a védőmaszk viselése kötelező.

A fapados Eurowings már májustól indít új járatokat, főleg a Földközi-tenger térségébe. Így a légitársaság 5 német városból fog Mallorca-ra járatokat indítani. Oda viszont május 15-ig csak olyan EU-s állampolgárok utazhatnak be, akik rendelkeznek helyi lakcímmel.

Ezen kívül még június 14-ig érvényes Németországban a kormány által meghirdetett utazási figyelmeztetés. A német külügyminisztérium internetes oldalán figyelmeztet a nem létszükségletű, turista jellegű külföldi utazások átgondolására, mivel továbbra is sok országban komoly szigorítások vannak érvényben a nemzetközi légi- és általános közlekedésben, karantén intézkedésekben és a közéletben. 

A külügyminiszter Heiko Maas nemrég nyilatkozta, a figyelmeztetést fokozatosan akkor lehet visszavonni, ha az utazók biztos, hogy haza tudnak utazni Németországba.

A német kormánynak több, mint 240.000 német turistát kellett német légitársaságokkal visszahozatniuk márciustól a nemzetközi légiközlekedés összeomlása miatt. Maas többször is hangsúlyozta, hogy egy ilyen akciót a kormány többet nem ismétel meg.

Az EU-s országok hamarosan egyeztetni fognak az utazási figyelmeztetések ügyében.

 

FORRÁS: www.faz.net


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.