A Media Markt és a Saturn több ezer dolgozót bocsájt el a tervek szerint

A Media Markt és a Saturn anyacége jelentős létszámleépítéssel fenyeget.

A német anyacég Ceconomy  3 500 teljes munkaidős állás megszüntetését tervezi mindkét cégnél, közölték szerdán Düsseldorfban.  

A létszámleépítés kevésbé érintené Németországot, inkább Európa más országaira lenne érvényes. A cég világszerte 55 000 dolgozót foglalkoztat.

A cég a koronavírus által visszaesett forgalom miatt Európa szerte üzletek bezárását is fontolgatja.

A cél évi 100 millió Euro megspórolása. A végleges döntést augusztus 12-én hozzák meg.

Az eladás a tavalyi évhez képest növekedett, de idén a koronavírusnak köszönhetően főleg az online portálokon keresztül.
Igazodnunk kell a megváltozott vevői igényekhez

Mialatt online növekedett a forgalom, addig az üzletekben csökkent. “A koronavírus járvány egyértelműen nagy hatással volt az online kereskedésünkre”, mondta a Ceconomy vezetője, Bernhard Düttman

Az üzletek továbbra is fontos szerepet játszanak a cég stratégiájában, de alkalmazkodnunk kell a megváltozott vásárlói igényekhez“. – mondta Düttmann.

Egy statisztika szerint a cégnek 2019-ben Magyarországon összesen 32 üzlete volt, Németországban 431.

 

Nemrég jelent meg a hír, hogy Ausztriában mind a 15 Saturn üzletet átnevezik Media Marktra. Úgy néz ki, ezt az intézkedést csak Ausztriában hozzák meg.

 

FORRÁS: www.focus.de

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.