A müncheni rendőrség számít a magyar rendbontó szurkolókra

Magyar-nemet meccs Münchenben

A müncheni aréna nem világíthat szivárvány színben az UEFA döntése miatt a magyar-német meccs ideje alatt szerdán. Ez ellen az LGBTQI szervezet tüntetni fog. A müncheni rendőrség a magyar szurkolók ellen tüntetésével számol.
A müncheni rendőrség is készülődik már egy lehetséges összetűzésre az LGBTQI szervezet és a magyar szurkolók között. Különösen 200 problémás magyar szurkoló miatt aggódnak, mondta a rendőrségi szóvivő Andreas Franken.

Magyarországról is több rendőr lesz jelen ma Münchenben, hogy támogassa az 1.500 bajor rendőrt egy esetleges rendbontás esetén.

Összesen 2.000 magyar szurkolót várnak. Franken kijelentette, hogy a homofób és a rasszista megnyilvánulások ellen fel fognak lépni, a stadionban és azon kívül is.

Mivel az UEFA nem engedélyezte a stadion szivárvány színbe való borulását a meccs ideje alatt, ezért a bajor leszbikusok és melegek egyesülete demonstrációt hirdetett meg.

München főpolgármestere tegnap nyilatkozott és elmondta, hogy szégyenteljesnek tartja, hogy megtiltotta az UEFA a müncheni stadion kivilágítását szivárvány színben ezen a mérkőzésen.
München főpolgármestere mérges

Dieter Reiter kedden adott sajtótájékoztatót az UEFA döntése miatt, amiben elmondta:

“Szégyenteljesnek tartom, hogy az UEFA itt Münchenben megtiltja, hogy egy jelet küldjünk a világnyitottság, a tolerancia és a respekt nevében, ugyanakkor a szolidaritás jelét a melegek szövetségének. Különösen csalódott vagyok, hogy a német futball szövetség nem állt ki mellettünk a németországi politikai egységesség ellenére sem, sőt, egy nevetséges javaslatot tett, miszerint világítsuk ki egy másik napon a stadiont szivárvány színnel. Erre már magunk is rájöttünk, hogy a melegek napján ki lesz világítva. Ettől függetlenül mi nem hagyjuk magunkat, nem hagyjuk, hogy Münchennnek megtiltsák, hogy egy jelet küldjünk a világnak és Magyarországnak. A városháza és több fontos hely is Münchenben szerdán ki lesz világítva szivárvány színnel, ezzel is azt üzenve a világnak és Magyarországnak, hogy München nem hagyja magát az UEFA-nak megtiltani azt, amiről München döntött. A szabad döntésről, a szexuális szabadságról és egyenlőségről továbbra is mi döntünk, és nem az UEFA. Az Allianz Arena nem a müncheni város tulajdonában van, ezért nem kapcsolhatom én fel a fényeket. De akik ott ülnek a kapcsolók mellett, megtehetnék. Bár ennek nem ez a módja, hiszen akkor ők elveszítenék a munkájukat. Mi meg fogjuk találni a módját annak, hogy a “jelet” kiküldjük a világnak. Szerintem az UEFA ezzel nem a világnyitottság és egyenlőség mellett döntött. Egész Münchenben csak támogatást kapok, hogy tegyem meg akkor is, ha az UEFA megtiltotta, és az emberek mellettem állnak, minden korosztály. Sajnos a kapcsolót nem tudom én felkapcsolni a müncheni arénában.”
A játékot a főpolgármester otthonról, a fotelből fogja nézni. Elmondta, hogy nem a politikáról van szó, mert ebben Németország összes pártja, kivéve egyet, amit nem akar megnevezni, egyetért. Az üzenet továbbra is az, hogy egész Európában a szexuális egyenlőség kell, hogy érvényben legyen, és ezért ellenzi azt a törvényt, amit Magyarország jóváhagyott a napokban.

Videó a müncheni főpolgármester felháborodásáról

76
Egyetértesz München döntésével, hogy az Allianz aréna a magyar-német meccs idején szivárvány színűre legyen kivilágítva?

Az EU is megtámadta a magyar törvényt

Ursula von der Leyen azt nyilatkozta, hogy “szégyen” a magyar törvény és közölte, hogy ha életbe lépteti a magyar kormány, valószínűleg az európai bíróság eljárást indít ellene.
Forrás

 

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk

Szakmánkénti minimálbérek Németországban

Szakmánkénti minimálbérek Németországban
Oktatás és képzés (Ausbildung és Weiterbildung) A képzésben és továbbképzésben dolgozók országszerte óránként legalább ...
Elolvasom

Hulladékszelektálás Németországban magyar szemmel

Hulladékszelektálás Németországban magyar szemmel
Szemét szelektálás Németországban magyar szemmel. Milyen típusú szemetet kell különválasztani? Miért érdemes ezt ...
Elolvasom

Szülés Németországban a koronavírus idején – kórházban vagy nem? – blog

Szülés Németországban a koronavírus idején - kórházban vagy nem? - blog
A napokban a német szomszédasszonyommal beszélgettem, aki épp a harmadik babáját várja. A ...
Elolvasom

Németország Top 100 fő látványossága 2019 / 2020 egy közvéleménykutatás alapján

Németország Top 100 fő látványossága 2019 / 2020 egy közvéleménykutatás alapján
A Deutschen Zentrale für Tourismus egy közvéleménykutatást végzett, ami 2019-ben kezdődött és 2020. ...
Elolvasom

Hiányszakmák Németországban 2019-2020

Hiányszakmák Németországban 2019-2020
Egy tanulmány szerint több, mint 300.000 állás maradt üresen, mert hiányzik a szakember ...
Elolvasom

5 hasznos érdkesség Németországról

5 hasznos érdkesség Németországról
Mint minden országnak, Németországnak is megvannak a sajátosságai. Ebből foglaltam össze most néhányat, ...
Elolvasom

A kedvenc német ételem és receptje – blog

A kedvenc német ételem és receptje - blog
Mi a kedvenc ételem? Tette fel a kérdést egy ismerősöm. Talán a döner, ...
Elolvasom

A 15 legfotogénebb kisváros Németországban

A 15 legfotogénebb kisváros Németországban
A német kisvárosok unalmasak lennének? Vannak köztük világhírűek, amik többet kínálnak, mint szűk ...
Elolvasom

Németország: az alapnyugdíjjal sem biztos, hogy elég pénz marad

Németország: az alapnyugdíjjal sem biztos, hogy elég pénz marad
Miután az alapnyugdíj 2021. január 1-jén életbe lépett Németországban, sok nyugdíjas várja a ...
Elolvasom
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.