A müncheni rendőrség számít a magyar rendbontó szurkolókra

Magyar-nemet meccs Münchenben

A müncheni aréna nem világíthat szivárvány színben az UEFA döntése miatt a magyar-német meccs ideje alatt szerdán. Ez ellen az LGBTQI szervezet tüntetni fog. A müncheni rendőrség a magyar szurkolók ellen tüntetésével számol.
A müncheni rendőrség is készülődik már egy lehetséges összetűzésre az LGBTQI szervezet és a magyar szurkolók között. Különösen 200 problémás magyar szurkoló miatt aggódnak, mondta a rendőrségi szóvivő Andreas Franken.

Magyarországról is több rendőr lesz jelen ma Münchenben, hogy támogassa az 1.500 bajor rendőrt egy esetleges rendbontás esetén.

Összesen 2.000 magyar szurkolót várnak. Franken kijelentette, hogy a homofób és a rasszista megnyilvánulások ellen fel fognak lépni, a stadionban és azon kívül is.

Mivel az UEFA nem engedélyezte a stadion szivárvány színbe való borulását a meccs ideje alatt, ezért a bajor leszbikusok és melegek egyesülete demonstrációt hirdetett meg.

München főpolgármestere tegnap nyilatkozott és elmondta, hogy szégyenteljesnek tartja, hogy megtiltotta az UEFA a müncheni stadion kivilágítását szivárvány színben ezen a mérkőzésen.
München főpolgármestere mérges

Dieter Reiter kedden adott sajtótájékoztatót az UEFA döntése miatt, amiben elmondta:

“Szégyenteljesnek tartom, hogy az UEFA itt Münchenben megtiltja, hogy egy jelet küldjünk a világnyitottság, a tolerancia és a respekt nevében, ugyanakkor a szolidaritás jelét a melegek szövetségének. Különösen csalódott vagyok, hogy a német futball szövetség nem állt ki mellettünk a németországi politikai egységesség ellenére sem, sőt, egy nevetséges javaslatot tett, miszerint világítsuk ki egy másik napon a stadiont szivárvány színnel. Erre már magunk is rájöttünk, hogy a melegek napján ki lesz világítva. Ettől függetlenül mi nem hagyjuk magunkat, nem hagyjuk, hogy Münchennnek megtiltsák, hogy egy jelet küldjünk a világnak és Magyarországnak. A városháza és több fontos hely is Münchenben szerdán ki lesz világítva szivárvány színnel, ezzel is azt üzenve a világnak és Magyarországnak, hogy München nem hagyja magát az UEFA-nak megtiltani azt, amiről München döntött. A szabad döntésről, a szexuális szabadságról és egyenlőségről továbbra is mi döntünk, és nem az UEFA. Az Allianz Arena nem a müncheni város tulajdonában van, ezért nem kapcsolhatom én fel a fényeket. De akik ott ülnek a kapcsolók mellett, megtehetnék. Bár ennek nem ez a módja, hiszen akkor ők elveszítenék a munkájukat. Mi meg fogjuk találni a módját annak, hogy a “jelet” kiküldjük a világnak. Szerintem az UEFA ezzel nem a világnyitottság és egyenlőség mellett döntött. Egész Münchenben csak támogatást kapok, hogy tegyem meg akkor is, ha az UEFA megtiltotta, és az emberek mellettem állnak, minden korosztály. Sajnos a kapcsolót nem tudom én felkapcsolni a müncheni arénában.”
A játékot a főpolgármester otthonról, a fotelből fogja nézni. Elmondta, hogy nem a politikáról van szó, mert ebben Németország összes pártja, kivéve egyet, amit nem akar megnevezni, egyetért. Az üzenet továbbra is az, hogy egész Európában a szexuális egyenlőség kell, hogy érvényben legyen, és ezért ellenzi azt a törvényt, amit Magyarország jóváhagyott a napokban.

Videó a müncheni főpolgármester felháborodásáról

76
Egyetértesz München döntésével, hogy az Allianz aréna a magyar-német meccs idején szivárvány színűre legyen kivilágítva?

Az EU is megtámadta a magyar törvényt

Ursula von der Leyen azt nyilatkozta, hogy “szégyen” a magyar törvény és közölte, hogy ha életbe lépteti a magyar kormány, valószínűleg az európai bíróság eljárást indít ellene.
Forrás

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.