A munkaadó megtilthatja a műköröm viselését a munkahelyen

Megtilthatja egy idősotthon vezetősége az ott dolgozóknak, hogy műkörmöt viseljenek? Igen.
Erről döntött a munkaügyi bíróság egy aktuális ítélethozatalában, méghozzá higiéniai okokra hivatkozva.

Aachenben döntött így a bíróság, amikor egy idősekotthonának a főnöknője megtiltotta egy ott dolgozónak, hogy lakkozott és műkörmöt viseljen. Az alkalmazott azonban a munkaügyi bírósághoz (Arbeitsgericht) fordult, mivel úgy érezte, korlátozni akarják a személyes szabadságjogaiban, mivel ez a szabadidejére is kihatással van.

A főnöknő a Robert Koch-Institut (Intézmény) javaslatára tiltotta be az idősekotthonában a gél lakk ill. műköröm használatát. Az intézmény szerint ugyanis ezen könnyebben megmaradnak a baktériumok és a hosszú körmök az egyszer használatos kesztyűket is könnyebben felsértik.

Az intézkedés az ottlakók védelmét szolgálja. A Robert Koch-Institut szerint, minden hasonló parxisban, klinikán és gondozói intézményben a személyzetnek kizárólag természetes és rövidre vágott körömmel szabad dolgozniuk.

A bíróság ítélete szerint, az ottdolgozóknak háttérbe kell szorítaniuk a saját személyes szabadságjogaikat és a bentlakók egészségügyi érdekeit kell elsősorban szem előtt tartaniuk.

FORRÁS: https://www.spiegel.de/karriere/arbeitsrecht-arbeitgeber-duerfen-gelnaegel-aus-hygienegruenden-untersagen-a-1273066.html


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.