A munkaügyi központ külföldről, nem EU-s országokból keres szakmunkásokat

Németországban szakemberhiány van, és ez több területet is érint. A legégetőbben azonban a beteg-és idősápolásban van a legnagyobb hiány. Ezt a vészhelyzetet most egy célzott, külföldön történő munkaerő kereséssel akarják megoldani.

A munkaügyi központ több ezer munkavállalót szeretne a nem-EU-s országokból Németországba csábítani egy program keretében. Szó van műszaki emberekről, IT szakemberekről, szakmunkásokról, és elsősorban a gondozói állásokban dolgozókról, mivel itt a legérezhetőbb a hiány.

Az egészségügyi miniszter (CDU) Jens Spahn e hétvégén utazik Mexikóba, azért, hogy ott embereket toborozzon. 100 embert már foglalkoztatnak  Németországban, a számok hamarosan 300-ra emelkednek majd. Az első benyomások nagyon pozitívak. Passauban az egyik idősek otthonában nagyra értékelik az ottdolgozó új munkatársak lelkesedését és barátságos hozzáállásukat, annak ellenére, hogy 10.000 km. távolságból jöttek.

Már öt éve keres a német munkaügyi központ célzottan külföldről munkaerőket, akik egyébként nem tudtak volna itt munkavállalási engedélyhez jutni. Ilyen országok pl., a Fülöp-Szigetek, Tunézia vagy Bosznia-Hercegovina. Az EU az un. Kék Kártya, (Blue Card) használatával már 2012 óta segíti a diplomás munkavállalókat, hogy hosszú távon is Németországban dolgozhassanak, maradhassanak, amennyiben a diploma mellett egy előírt jövedelmet fel tudnak mutatni, ami jelenleg 53.000 Euro évente.

A keresés a helyszínen történik

Habár a tavalyi évben 60.000 ember jött nem EU-s országból Németországba munkaügyi okokból, azok a hozzátartozók, akiknek nincs diplomájuk, előttük sajnos legtöbbször az ajtók idáig zárva voltak, habár a képességeikre sürgősen szükség volna. Egyedül a gondozói szakmában  40.000 munkavállaló hiányzik Németországban jelenleg.

A nürnbergi hivatalok most koordináltan járnak el. Küldötteket utaztatnak az adott országba, hogy a potenciális munkavállalókat megtalálják a helyi munkaügyi hivatal segítségével. A munkaszerződéseket gyakran ott helyben készítik el és írják alá. Az embereket ezután a saját országukban készítik fel és tanítják őket a német nyelvre.

A munkaügyi központ ebben az esetben a közvetítő szerepét tölti be, gondoskodik a nagy mennyiségű Németországban szükséges papírokról, a vizumról és a munkavállalási engedélyekről és nem utolsó sorban saját hazájukban elvégzett iskolák papírjainak elismertetéséről. (Anerkennung)

Vége a bürokráciának és az olyan esetek többet nem fordulhatnak elő, amikor Maniliában összecsomagolt bőröndökkel ültek és vártak a kiválasztott munkavállalók, hogy az ottani német nagykövetségen fél év elteltével egy időpontot kaphassanak a vízum elintézése miatt.

Mexiko lesz az új alappillér

“Hármas nyertes” –  “Triple Win”az új projekt neve, amin keresztül a gondozókat a Fülöp-Szigetekről, Tunéziából és a Balkánról Németországba fogják hozni. “3.500 ilyen szerződést már megkötöttek” – mondja Daniel Terzenbach, a Nürnbergi Munkaügyi Központ vezetője. “2.100-an már elhelyezkedtek Németországban, a többi éppen felkészülésben van.”  

A jövőben Mexikó egy alappillére lesz a külföldi munkavállalók behozatalának. Egy egyszerű vállalkozásról mindenesetre szó sincs. A harmadik országbeli munkaerő-toborzás egy kemény munka – mondja Terzenbach. Különösen a végzettségek elismeretetése a különböző kamarákon vagy a tartományokon belül egy hatalmas kihívás. A munkaügyi központ megpróbál mindent megszervezni és megóvni a messziről ideérkezett embereket attól, hogy olyan közvetítők, munkaadók kezei közé kerüljenek, akik anyagilag lehúzzák őket, és ezért tartozásokat halmozzanak fel.

Terzenbach ezért nem a gyors sikerre épít. “Öt éven belül egy ötjegyű szám mennyiségű szerződés megkötése a cél, és ez is egy nagyon merész elképzelés.” Tartós megoldásra törekszik – mondja a munkaügyi központ vezetősége. “Az nem segít, ha gyorsan 50 embert idehozunk, mert lehet, hogy a németországi hivatalok nem tudnák megfelelő gyorsasággal vagy módon kezelni a dolgot.”

“Mi vagyunk a jók”

A “gazdag németek vadászata a munkavállalók után külföldön” nem mindenképpen közkedvelt fogalom. A kritikusok szerint nem helyes, hogy a német munkaadók kifizettetik az országokkal a szakképesítést, olyan országokkal, akik közel sem olyan gazdagok, mint Németország. Ezeket a jövőbeni munkavállalókat nagy kiadások közepette kiképzik, de a származási ország nem tudja őket használni.

Más szakemberek szerint is Németországnak kellene a képzéseket finanszíroznia.

Ezért mondja azt Terzenbach a munkaügyi központból: Mi vagyunk a jók. Ismeri a problémát és változtatni szeretne rajta. A nürnbergi keresésnél kizárólag olyan szakképzett munkavállalókról van szó, akikből a saját országukban elég vagy talán túl sok is van és nincs lehetőségük jobb munkát találni. Hiszen, mint mondja Terzenbach, “Mindkét ország hasznot kell, hogy lásson ebben a lehetőségben.”

Tetszett a cikk?

  • Regisztrálj és szólj hozzá
  • Kövess minket a Facebookon 
  • Oszd meg
  • Regisztrálj és adj fel az oldalon apróhirdetést
  • Regisztrálj és kezdj el blogot írni németországi tapasztalataidról
  • Regisztrálj és az oldalon Te is bejegyzéseket adhatsz hozzá a Programok és a Látnivalók menüpont alatt

FORRÁS: N-tv – Arbeitsagentur sucht Fachkräfte im Ausland


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.