A német kormány és Markus Söder is szigorú lezárást akar bevezetni

A német kormány szigorú lezárást szeretne

A német kormány egy egységes rövid, de szigorú nemzeti lezárást sürget. Merkel támogatja az NRW tartomány miniszterelnökének az indítványozását, miszerint egy “Brücken-Lockdown”-ra van szükség. A CDU miniszterelnöke Armin Laschet ezt az ötletet vetette föl.  Markus Söder is kiáll mellette.





A német kormány egy újabb kemény lezárást akar és támogatja azt az ötletet, amit Armin Laschet kezdeményezett a “Brücken-Lockdown” elnevezéssel, vagyis az áthidaló lezárást. Ez egy 2-3 hetes lezárást jelentene esti kijárási tilalommal és a kontakt szabályok szigorításával.

Az első hírek szerint azért hívta Laschet ezt áthidaló lezárásnak, mert addig tartana, amíg egy bizonyos számú embert sikerülne beoltani.

Berlinben egy kormányszóvivő mondta el, hogy Merkel támogatja a lezárást az intenzív osztályok túlterheltsége miatt. Kihangsúlyozta, hogy egy nemzeti lezárásra lenne szükség, minden tartományban egyformán.

A kormányszóvivő elmondta, hogy a teljesen különböző lezárási szabályok a társadalmi elfogadást hátráltatják.

Április 12-ére tervezik a következő tartományi vezetők megbeszélését, ahol erről döntés születhet.

***FRISS HÍR: Lehet, hogy elhalasztják a megbeszélést, mert a tartományok nem tudnak megegyezni.***





Markus Söder kihangsúlyozta, hogy egy rövid és konzekvens lezárásnak csak akkor van értelme, ha mindenki részt vesz benne.

Az ntv hírtévében elmondta, hogy egyelőre a tendencia azt mutatja, hogy vannak tartományok, melyek nem akarják ezt az irányvonalat elfogadni, ezért lehetséges, hogy nem sikerül egy egységes lezárást bevezetni, hacsak törvénybe nem hozzák.

Laschet áthidaló lezárás ötletét több politikus is támadta az SPD-től, de ő továbbra is kitart mellette.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.