A német külügyminiszter Indiában tárgyal az indiai bevándorlók érdekében

A német külügyminiszter indiában tárgyal az indiaiak bevándorlása érdekében

Újdelhiben Annalena Baerbock német külügyminiszter és indiai kollégája mobilitási megállapodást írt alá, amely megkönnyíti a két országból érkezők számára a másik országban való munkavállalást. Ezzel a vízumkérelmekre való várakozási idő is jelentősen csökken.




Annalena Baerbock külügyminiszter szerint Németország tovább kívánja bővíteni kapcsolatait Indiával. Különösen Indiában van nagy lehetőség – mondta Baerbock egy újdelhi látogatás során, utalva a több mint 1,3 milliárd fős indiai lakosságra.

A két kormány migrációs és mobilitási megállapodást írt alá.

Subrahmanyam Jaishankar indiai külügyminiszter utalt arra, hogy a Németországba utazni kívánó indiaiak vízumkérelmei csak hosszas ügyintézés után készülnek el.

Az egyik nagy feladat a várakozási idők drasztikus csökkentése lesz. Mert azt akarjuk, hogy a magasan képzett szakmunkás indiaiak könnyebben jöhessenek Németországba.

– mondta Baerbock utalva ezzel Németország új bevándorláspolitikájára.

Kétnapos indiai bemutatkozó látogatása során Baerbock a civil társadalom és a nem kormányzati szervezetek képviselőivel is találkozni kíván, különösen a nők jogaival kapcsolatban.




Indiaiak és kolumbiaiak érdeklődnek Németország iránt

India, Kolumbia és Törökország azok közé az országok közé tartozik, ahonnan szakképzett munkavállalók szívesen érkeznének Németországba dolgozni.

Ez a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által a Szövetségi Munka- és Szociális Minisztérium megbízásából végzett felmérés eredménye.

A felmérés készítői augusztus eleje és október közepe között közel 30 000 nemzetközi szakembert kérdezett.

Legtöbbjük a “Make It In Germany” weboldalon keresztül érdeklődött a jövedelemszerző bevándorlás iránt.

Az adatok szerint a válaszadók 74%-a rendelkezett egyetemi diplomával. 15%-a informatikai szakember volt. 9% nem rendelkezett semmilyen szakmai végzettséggel.

A válaszadók 70%-a férfi volt, kevesebb mint fele egyedülálló. A családosok 80%-a azt adta meg, hogy a családját is magával hozná.




Forrás Címlapfotó Mohit Yadav Facebook


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.