A német McFit alapítója családjával együtt zuhant le Costa Ricában egy magánrepülőgéppel

Lezuhant a McFit német alapítójának kisgépe családjával együtt

A német “McFit” edzőtermek alapítója, a bambergi születésű Rainer Schaller október  21-én családjával együtt zuhant le egy kisrepülőgéppel, miközben Costa Ricába tartottak. Sok kérdés még nyitott.
A helyi hatóságok szerint Rainer Schaller német vállalkozó és családja voltak a Costa Rica partjainál lezuhant kisrepülőgép fedélzetén. A San José-i közbiztonsági minisztérium egyik forrása vasárnap megerősítette, hogy a McFit edzőteremlánc alapítója és családja tartózkodott a repülőgépen a baleset idején.

A bambergi születésű Rainer Schaller az 1990-es években alapította a “McFit” fitneszstúdió csoportot. Az első stúdiót Würzburgban nyitotta meg. Időközben Németország-szerte több mint 250 fitneszterem tartozik a vállalathoz.

2006 és 2010 között az egyik cége szervezte a Love Parade-ot. 2010-ben a duisburgi Love Parade tömegpánikban 21 ember meghalt és több százan megsérültek.

A gép eltűnt a radarról

A magánrepülőgép a karibi álomstrandok felé tartott, majd megszakadt a kommunikáció. A repülőgép 25 mérföldre a Limón nemzetközi repülőtértől tűnt el a radarról.

A jelentések szerint hat utas és egy pilóta tartózkodott a D-IRSG lajstromjelű Piaggio P-180 Aventi II típusú repülőgép fedélzetén. Köztük volt a “McFit” milliomos Rainer Schaller és családja is. Nem sokkal a baleset előtt Schaller állítólag online volt a WhatsAppon.
Egy nappal a baleset után a parti őrség mentőcsapatai roncsokat, üléseket és több csomagot találtak a tengerben. Egy felnőtt és egy gyermek holttestét találták meg. Az időjárási körülmények rosszak voltak. A tartós esőzés miatt a keresést időnként meg kellett szakítani.

A repülőgép lezuhanásának oka egyelőre tisztázatlan. A szakértők motorhibára gyanakodnak. A repülőgép nem küldött vészjelzést, amikor vízzel érintkezett. A magánrepülőgép fedélzetén ráadásul nem volt fekete doboz. Ezért fontos megtalálni a repülőgép törzsét, hogy előrehaladjon a baleset okának kivizsgálása.

A “McFit” alapító Rainer Schaller eltűnt – Milyen kérdések maradtak nyitva?

A magánrepülőgép pénteken (október 21-én) 18.53 körül tűnt el a radarról. A repülőgép előzőleg Palenquéből (Mexikó) szállt fel egy rövid leszállást követően. De miért tette meg a gép ezt a leszállást? A magánrepülőgép megállás nélkül meg tudta volna tenni a Vera Cruzból Limónba tartó utat.

Egy légügyi szakértő szokatlannak tartja a leszállást. A repülési útvonalon történő eltérések is érthetetlenek. 20 perc elteltével a repülőgép 90 fokos fordulatot vett Chiapas felett, amint az a Flightradar repülési adatportál adataiból kiderül.
A repülés idővonala:

  • Pénteken (2022. október 21.) 12 óra 54 perckor szállt fel a repülőgép Vera Cruzból (Mexikó).
  • Délután 13.48-kor a repülőgép, mintegy 50 perc után, leszállt a mexikói Palenque-ben.
  • 16.22-kor a Piaggio ismét felszállt Palenque-ben.
  • A magánrepülőgép 18 óra 53 perckor tűnt el a radarról, nem sokkal a Limón nemzetközi repülőtéren tervezett leszállás előtt.

Miért nem volt másodpilóta a fedélzeten?

A repülőgép egy Piaggio P-180 Aventi II típusú, D-IRSG lajstromjelű repülőgép volt. A D betű Németországot jelenti. Az I a 2000 és 5700 kilogramm közötti kétmotoros repülőgépeket jelöli.

Hogy mi áll az RSG rövidítés mögött, egyelőre még nem világos. Az RSG az RSG Groupot jelentheti, amelynek alapítója és ügyvezető igazgatója Rainer Schaller. A gép tulajdonosa azonban egyelőre ismeretlen. A média egy berlini vállalkozót hozott a képbe, aki állítólag Svájcban él.

A magánrepülőgép pilótája svájci állampolgár volt. Állítólag 66 éves volt – írja a Le Nouvelliste. A pilóta nagyon tapasztaltnak számított. A repülőgép fedélzetén azonban állítólag nem volt másodpilóta. A szakértők ezt is szokatlannak tartják.

A tragédia idején a repülőgépen a hivatalos jelentések szerint a “McFit” alapítója, Schaller (53), élettársa (44) és két gyermekük, valamint egy másik 40 éves férfi tartózkodott.

Még mindig teljesen tisztázatlan, hogy valójában mi történt a repülőgép fedélzetén. A magánrepülőgép törzsét még nem találták meg.

Címlapfoto: Horst Germerott/Facebook

Forrás

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk

Német családi pótlék ügyintézés – Nyáry Gusztáv bemutatkozása

Német családi pótlék ügyintézés - Nyáry Gusztáv bemutatkozása
Tisztelt Olvasó! Németországban élő magyarokat ill. Magyarországon élő családjukat segítem elsősorban német családi pótlék ...
Elolvasom

Hasznos tudnivalók a németországi óvodákról és bölcsődékről

Hasznos tudnivalók a németországi óvodákról és bölcsődékről
Mit kell tudni a németországi óvodai és bölcsődei ellátásról? Néhány fontos tudnivaló a ...
Elolvasom

Neuschwanstein kastély, Bajorország

Neuschwanstein kastély, Bajorország
Németország egyik fő turistalátványossága a németül Schloss Neuschwanstein, magyarul Új Hattyúkő kastély, egy, a ...
Elolvasom

Munkaszerződés Németországban – legyen írásos!

Munkaszerződés Németországban - legyen írásos!
Nem kevesen dolgoznak munkaszerződés nélkül Németországban, ami a hiedelemmel ellentétben nem szabályos. E ...
Elolvasom

Családostul kerékpárral a Bodensee és a Duna mentén – blog

Családostul kerékpárral a Bodensee és a Duna mentén - blog
A napokban olvastam egy hírt, amely szerint Németországot kerékpár-országgá akarják tenni. Új kerékpár ...
Elolvasom

Németország: 2021-től tilos lesz a fölösleges terhességi ultrahang

Németország: 2021-től tilos lesz a fölösleges terhességi ultrahang
Tilos lesz 2021. január 1-től Németországban a terhesség alatti ultrahang vizsgálat, amely orvosilag ...
Elolvasom

Bemutatkozó: német biztosítási szakember Konyár-Vonnák Orsolya

Bemutatkozó: német biztosítási szakember Konyár-Vonnák Orsolya
Kedves Olvasók! Szeretnék bemutatkozni Nektek, mint pénzügyi tanácsadó, és a jövőben hasznos tanácsokkal ellátni Benneteket, ...
Elolvasom

10+1 dolog, amit tudni érdemes a Németországba frissen érkezőknek

10+1 dolog, amit tudni érdemes a Németországba frissen érkezőknek
Új vagy Németországban, vagy most tervezed, hogy megindulsz Németország felé? Akkor nem árt, ...
Elolvasom

Munkaajánlatok szállással Németországban – 1. rész Munkakeresés Németországban

Munkaajánlatok szállással Németországban - 1. rész Munkakeresés Németországban
Sokan keresnek szállással munkát Németországban. Milyen okai lehetnek: Még Magyarországon tartózkodik a munkakereső Németországban vagy ...
Elolvasom
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.