A német politika törvényileg tiltaná az oltás általi megkülönböztetést

Németországban törvényileg tiltanák a megkülönböztető bánásmódot a beoltottaknak

A repülőn csak az oltottak utazhatnak, vagy oltás nélkül nem lehet a jövőben étterembe menni? A német nagykoalíció attól tart, hogy a koronavírus ellen nem beoltott emberek a jövőben hátrányos megkülönböztetésben részesülhetnek. Ezt egy törvényi szabályozással akarják megelőzni.

A német nagykoalíció jogvédő politikusai fontolóra veszik a koronavírus védőoltásokkal rendelkező állampolgárok különleges jogainak törvényileg való betiltását.

Az SPD parlamenti csoportja jelenleg azt vizsgálja, hogy milyen jogi intézkedésekkel, hogyan lehetne kizárni a beoltott és nem beoltott személyekkel szembeni egyenlőtlen bánásmód alkalmazását a magánszektorban – mondta Johannes Fechner jogvédő politikus.

Az SPD politikusa arra figyelmeztetett, hogy elfogadhatatlan, hogy a légitársaságok csak oltott embereket szállítsanak, vagy az éttermek megtagadják a be nem oltottak belépését.

Az oltott személyek ilyen előjogokkal rendelkező bánásmódja megosztottsághoz vezetne a társadalomban.

A CSU jogvédő politikai szóvivője, Volker Ullrich azt nyilatkozta egy német lapnak:

“Az állami szférában, pl. a közlekedésben, kezdettől fogva elképzelhetetlen bármilyen megkülönböztetés. A magánszektorban azonban van egy szabályozási hiányosság, melyet meg kell oldanunk”

A Német Diszkriminációellenes Ügynökség szóvivője, Sebastian Bickerich elmondta, hogy az általános egyenlő bánásmódról szóló törvény még nem kínál semmilyen eszközt a be nem oltottaknak az esetleges egyenlőtlen bánásmód elleni küzdelemhez a mindennapi életben.

Ha a törvényhozás óvintézkedéseket akar tenni annak érdekében, hogy a be nem oltott emberek ne szenvedjenek hátrányokat, “ezt konkrétan kell szabályoznia“.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter és Horst Seehofer német belügyminiszter pár napja az oltással rendelkező polgárok kiváltságai ellen szólaltak fel.

A koronavírus elleni oltások Németországban a hétvégén kezdődtek főleg idősotthonokban a Biontech/Pfizer német fejlesztésű oltóanyagaival.

www.ntv.de Bild von Free-Photos


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.