A németek többsége télen a 2G szabályozás mellett döntene

Jön a 2G télen Németországban

Németország ismét készül a korona-télre. A helyzet egyre kritikusabbá válásával a politikusok új intézkedéseket fontolgatnak a járvány kordában tartására. A fő kérdés az, hogy hogyan kell szabályozni az éttermekbe, üzletekbe és rendezvényekre való járást. A német RTL felmérése szerint a németek többsége télen a 2G modell mellett döntene.




36% ellenzi a téli 2G szabályokat

A polgárok 61%-a támogatná, hogy télen csak a beoltottak és a gyógyultak mehessenek az éttermekbe, üzletekbe vagy rendezvényekre. Különösen az idősebbek támogatják a 2G szabályokat (73%). Több mint egyharmada ellenzi a 2G-re való átállást.

Minden második ember nem hiszi, hogy a 2G szabály növeli az oltási arányt

A német felmérés szerint az emberek megosztottak abban a kérdésben, hogy az oltatlanoknak szóló korlátozások növelnék-e az oltási arányt. 49% gondolja úgy, hogy többen oltatnák be magukat, 47%, hogy nem.

A kancellária vezetője további korlátozásokkal fenyegeti az oltatlanokat

Az, hogy télen jön-e a 2G vagy marad a 3G, attól függ, hogyan alakul a járvány. A kancellária vezetője, Helge Braun pénteken az RTL korai műsorában azt mondta:

A számok ismét emelkednek. Ez azt jelenti, hogy további intézkedésekre van szükség.
A 3G modell, amely az oltottak, gyógyultak és teszteltek számára szóló szabály, ősszel jól működött, így télen a 2G, amikor a tesztelteket kizárják, logikus lépés annak érdekében, hogy a kórházak túlterheltségét elkerüljük.

– mondta Braun.




Aki tehát nem oltatta be magát, a járvány szempontjából úgy jár, mint tavaly télen, és ismét lezárással kell számolnia.

Németországban jelenleg többen fertőződtek meg koronavírussal, mint május óta, és az intenzív osztályok is újra megtelnek. Az oltások ellenére a fertőzöttségi számok jelenleg még magasabbak, mint egy évvel ezelőtt.

Okként többek között a delta-vírusvariánst, a vírussal kapcsolatos aggodalom csökkenését és az alacsony átoltási arányt nevezik meg a szakemberek.

Karl Lauterbach már azt követeli, hogy a nemrég bezárt oltási központokat ismét nyissák meg.

2661
Te milyen járványügyi korlátozás mellett döntenél Németországban a télen? 21/22

A legötbb német tartomány pedig még nem döntött arról, hogy az őszi szünet után lesz-e maszk-kötelezettség az iskolákban. Bajorországban Markus Söder azt szeretné, ha visszatérne a tanítási órákra, ezzel ellentétben Nordrhein-Westfalen már döntött, hogy nem lesz.

November 1-jétől Bajorország néhány körzete/városa szigorít nov. 24-ig. Megint kötelezö lesz hétfőtől az FFP2 maszk (kivéve az iskolákban és a munkahelyeken) és bevezetik a 2G szabályt.

A magas fertőzöttségi szint és a kórházak telítettsége miatt döntöttek így Altötting, Berchtesgadener Land, Miesbach, Mühldorf, Traunstein és Rosenheim körzetekben.
A német egészségügyi miniszter korábban a tavaszt jelölte meg, amikor szerinte véget ér minden lezárás.




Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.