A Pfizer új oltóanyag-jelöltje nagy hatással van az amerikai börzére

Az első adatok az új oltásról felpörgették az amerikai börzét is.

Ez a hír nagyon fontos és biztosítja a piacot arról, hogy a Pfeizer oltóanyag-jelölt egy áttörés lesz, és a következő évben kialakulhat a nyájimmunitás“- mondta Robin Winkler a Deutsche Bank-tól.

A Pfizer amerikai cég és a német Biontech bejelentette, hogy novemberben kérelmet nyújtanak be az Egyesült Államokban sürgősségi jóváhagyásra, amennyiben a vakcina biztonságosságára vonatkozó adatok is rendelkezésre állnak.

A vállalatok az oltóanyag hatékonyságát 90%-ra becsülik. A Pfizer részvényei csaknem 8%-ot, az USA-ban jegyzett Biontech részvények csaknem 14%-ot növekedtek.

Felmerülnek kérdések arról, hogy a Pfizer milyen gyorsan tudja majd szállítani az oltást világszerte” – mondta Mike Bailex, az FBB Capital Partners vezető elemzője.

Joe Biden kijelölt amerikai elnök csillapította az elvárásokat: “Az Egyesült Államok nagyon sötét tél előtt áll”. Felszólította az amerikaiakat, hogy viseljenek maszkot.

A koronavírus vesztesei felzárkóznak

Ennek ellenére a járványban különösen szenvedő iparágak most abban reménykednek, hogy túlélik a válságot.

Az olyan légitársaságok részvényei, mint az American Airlines vagy a United, valamint az olyan hajókörút társaságok, mint a Carnival vagy a Norwegian részvényei is emelkedtek, a Carnival kb. 39%-kal.

Az iparág súlyosan szenved a járvány elleni küzdelem korlátozásaitól, a tengerjáró hajókon a járvány kezdetén bekövetkezett koronavírusos megbetegedések után.

A Boeing a Dow egyik nagy győztesei közé tartozott, csaknem 14%-os nyereséggel. Több légitársaság is törölte az új repülőgépek megrendelését a válság idején.

Viszont az elmúlt hónapokban magasan kereskedett technológiai részvények csökkentek. Akár 20%-kal is csökkentek olyan vállalatok részvényei, mint a Netflix, az Amazon, a videokonferencia-szolgáltató Zoom vagy a fitneszeszközök gyártója, a Pelothon.

FORRÁS: www.ntv.de

Bild von S B auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.