A stuttgarti randalírozás gyanúsítottjai – kivizsgálták a származásukat

Júniusban megdöbbentő méretű randalírozás volt Stuttgartban, Baden-Württemberg fővárosában. Erről írtunk is korábban itt.

A kritikák ellenére Stuttgart határozottan kiállt amellett, hogy kivizsgálja a gyanúsítottak származását. Egyébként a téma jelenleg általánosan nagyon kritikusan érinti Németországot, hiszen nemrégen Frankfurtban is volt hasonló randalírozás. A politika és a rendőrség próbálnak megoldást találni ezekre a gondokra.

Egy hónappal a stuttgarti randalírozás után már ott tartanak a vizsgálatok, hogy a bűnügyi nyomozó osztály a gyanúsítottak származásait is megvizsgálta már.

Jelenleg 50 gyanúsítottat vizsgál ki a rendőrség. Ezek közül 15 felnőtt, 20 serdülő, vagyis fiatalabb, mint 21 éves és 15 fiatalkorú van köztük. A gyanúsítottak közül 33 személy már ismert volt a rendőrség számár lopásért, testi sértésért vagy drogos ügyek miatt.

28 gyanúsított stuttgarti, 16-an a környékről érkeztek. Úgy néz ki, egyes személyek utaztak Stuttgartba azon az estén és nem csoportok.

A származásuk

Az 50 személy közül 8 német állampolgár, ők nem bevándorló családból származnak.

20 személy bevándorló háttérrel rendelkezik, a továbbiaknál nem sikerült a szülők származását még kideríteni. További 20 gyanúsított nem rendelkezik német állampolgársággal, származásuk: Nigéria, Afganisztán, Irak, Portugália, Horvátország, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Lengyelország, Románia, Marokkó, Szomália és Lettország.

Menekültek is voltak köztük

A gyanúsítottak között két van. Megállapították azt is, hogy egy marokkói állampolgár 2019-ben utazott Németországba és ki lett utasítva. Van közöttük néhány menekült státuszú is, akik 2015 és 16 után érkeztek Németországba és még nem kapták meg a végleges letelepedési engedélyt. A gyanúsítottak kettes-hármas csoportokban léptek föl.

 

FORRÁS: www.faz.net

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.