A würzburgi késelő nem volt beszámítható állapotban – döntött a bíróság

Nem volt beszámítható a würzburgi késelő

A würzburgi szomáliai késelő, aki még júniusban szúrt le a sétálóutcában több járókelőt is, egy pszichiátriai kivizsgálás szerint nem volt beszámítható állapotban. A börtönből a pszichiátriára kerül.
Egy 24 éves szomáliai június 25-én látszólag válogatás nélkül késsel támadt rá emberekre Würzburg belvárosában késő délután. Három halott és öt sebesültje lett a támadásnak.

A eddigi vizsgálatok alapján nem volt beszámítható állapotban. Azt még nem tudni, hogy vallási meggyőződés szerepet játszott-e a menekült cselekedetében, közölte a bajor rendőrség.

Mindkét mobiltelefonját átvizsgálták, de semmilyen szélsőséges jellegű bejegyzést nem találtak rajta és utalást sem arra, hogy bárkivel együtt tervelte volna ki tettét.
A férfit kedden a würzburgi járási bíróság nyomozóbírója elé állították, aki elrendelte, hogy pszichiátriai intézetben helyezzék el. Eddig a szomáliai őrizetben volt egy würzburgi börtönben.

Három nő meghalt, öt ember pedig súlyosan megsebesült. Négy könnyű sérült is volt – köztük egy férfi, aki a támadót próbálta további késelésektől visszatartani, és így esett el.

A 24 éves szomálit először 2015-ben regisztrálták Németországban. Azóta többször is felhívta magára a figyelmet mentális egészségi problémák miatt. Eddig a hatóságok azt állították, hogy nincs bizonyítékuk arra, hogy a férfi más emberekre veszélyes lehetne.
Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.