Agresszív tömeg támadott a frankfurti rendőrökre szombat éjjel

Rendőrökre támadtak Frankfurt am Main-ban Halloween éjszakáján. Számos rendőr vonult ki.

Kezdetben a Zeil bevásárló utcai rendőrjárőrt minden ok nélkül fiatalok megdobálták kövekkel, palackokkal és tojásokkal. A járőrt követték a központi rendőrösre.

A rendbontás a központi rendőrőrsön folytatódott, ahol mintegy 500-800 ember gyűlt össze – anélkül, hogy betartották volna a koronavírus által előírt szabályokat.

A központi rendőrőrsön további rendőröket is megdobáltak üvegekkel és tojásokkal.

A rendőrség összesen 9 gyanúsítottat tartóztatott le. 8 gyanúsítottat szabadon bocsátottak fogva tartási bizonyítékok hiányában. Egy rendőrség által ismert 17 éves fiatal viszont az rendőrség cellájában töltötte az éjszakát, ő bíróság elé lesz állítva.

Már péntek este megtámadtak rendőröket Frankfurtban, akik két vitatkozó embert akartak kibékíteni.

Az ügy nyomozása most egy 18 éves fiatalhoz vezetett, aki állítólag megtámadott egy 27 éves rendőrt. A tisztet a támadás után orvosnak kellett ellátnia.

Gerhard Bereswill frankfurti rendőrfőkapitány elviselhetetlennek nevezte, amikor az emberek spontán összefognak a rendőrség ellen.

“A leghatározottabban elítélem, hogy az emberek összejönnek, hogy tömegesen megtámadják kollégáinkat és semmibe veszik azt, hogy ezáltal súlyos sérüléseket okoznak” – mondta Bereswill.

Biztosak lehetnek benne, hogy nem fogadjuk el ezt a viselkedést és következetes lépéseket fogunk tenni ellene.

A rendőrség, a tűzoltóság és a mentőmunkások elleni erőszak folyamatosan növekszik.

Hessen belügyminisztere Peter Beuth minimum 6 hónapos büntetést követelt. “A jövőben a következőket kell alkalmazni: Aki megtámadja a sürgősségi szolgálatokat, az börtönbe kerül pénzbírság helyett.”

Habár ez egy új jelenség Németországban, nem ez az első Frankfurtban. Korábban Stuttgartban szabadultak el az indulatok.

Videó felvételek az éjszakáról

 

Fiatalok szórakoznak Frankfurt utcáin

FORRÁS: www.unternehmen-heute.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.