Albánia miniszterelnöke és a német török közösség felháborodott Jens Spahn kijelentése miatt

Az albán miniszterelnök kritizálja a német egészségügyi miniszter kijelentését

Jens Spahn német egészségügyi miniszter szerint tavaly nyáron a Törökországba és a Balkánra tett látogatások voltak a felelősek az új fertőzések jelentős növekedéséért. Az albán miniszterelnök és a török ​​közösség felháborodva reagál  és visszadadobja a labdát.
Jens Spahn német egészségügyi miniszter (CDU) kritikát fogalmazott meg, kijelentve, hogy a törökországi és a balkáni családlátogatások tavaly nyáron 50%-ban járultak hozzá az új fertőzések számához.

Ezen háborodott fel Edi Rama albán miniszterelnök és a németországi török ​​közösség.

Botrány, hogy egy német miniszter nyilvánosan megvádolja a Balkánt, és ezzel megalázza a migrációs hátterű embereket is. Egy német egészségügyi miniszternek gondoskodnia kell a német lakosság beoltásáról, és nem szabad sztereotípiákkal ellenszenvet kelteni a Balkán ellen, hogy ezzel magyarázza a magas járványügyi értékeket. Nem engedem, hogy Albániát a nyaralási utazások kockázati területeiként ábrázolják, nincsenek adatok, amelyek ezt alátámasztanák.

– bírálta Rama miniszterelnök kedden a német “Bild” újságnak Jens Spahnt.
A török ​​közösség alelnöke, Serhat Ulusoy is felháborodott.

Spahn teljes népcsoportokat helyezett általános gyanú alá és ezáltal megnyitotta a megbélyegzés kapuját. Mindenáron, akár az emberek hátán is kampányol. A második hullám  a saját hibáiknak köszönhető és egy jó járványügyi kezelés másképp néz ki.

– bírálta Ulusoy.

Spahn a “Bild am Sonntag” -nak nyilatkozta vasárnap, hogy a külföldi utazások, gyakran törökországi és balkáni rokonok látogatásai az új fertőzések mintegy 50 százalékát váltották ki.

Ezt ebben az évben meg akarja akadályozni ezért korai szakaszban szeretné megkötni a Törökországgal a be- és kilépés tesztstratégiáját.
>>> Jön az oltás a 12 éven felülieknek Németországban

387
Beoltatnád a gyermekedet? 2021. május 24.

Forrás Címlapfoto 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.