Angela Merkel videó üzenete, kérése a német lakossághoz: Nehéz hónapok állnak előttünk

Angela Merkel a mai napon egy videó üzenettel fordult a német lakossághoz annak érdekében, hogy a koronavírus járványt megfékezzük.

“Kedves Polgártársnők és Polgártársak!

Ezen a héten kiderült, hogy a koronavírus járvány egy komoly fázisába érkeztünk. Napról napra ugrásszerűen növekedik az új fertőzöttek száma. A járvány gyorsan terjed, gyorsabban, mint fél évvel ezelőtt.

Az aránylag laza nyárnak most vége, most nehéz hónapok várnak ránk. Hogy milyen lesz a tél és a karácsony, azt a következő napok és hetek döntik majd el. Ezt mi döntjük el az alapján, hogy most mit fogunk csinálni.

Most mindent meg kell tennünk, hogy a vírus ne szabaduljon el. Most minden nap számít.

Ezért mindenki, aki egy fertőzött emberrel kapcsolatba lépett, értesítve kell, hogy legyen, ezzel megszakítva a fertőzési láncot.

Az egészségügyi hivatalok nagyszerű munkát végeznek ebben. De ahol túl magasra nő a fertőzöttek száma, azt már nem győzik.

Mit tehetünk tehát mi, hogy a számok ismét lejjebb menjenek? Nagyon is sokat.

Elsősorban azzal, hogy mindenki következetesen betartja a megfelelő távolságot, viseli a maszkot és betartja a higiéniai szabályokat.

De most ennél tovább kell mennünk. A tudomány világosan elmondja, hogy a fertőzöttségi számok attól függenek, hogy hány emberrel kerülünk kapcsolatba, hány emberrel találkozunk.

Ha most mindenki jelentősen lecsökkenti a családon kívüli találkozásait, akkor sikerülhet megállítani a járványt és visszafordítani.

Ez a kérésem ma Önökhöz. Találkozzanak minél kevesebb emberrel, otthon vagy az otthonukon kívül.

Kérem Önöket, hogy mondjanak le minden utazásról és rendezvényről, ami nem feltétlenül szükséges.

Kérem maradjanak otthon ha lehetséges, abban a városban, ahol laknak.

Tudom, hogy ez bizonyos esetekben nehéz és lemondással jár. De ez csak egy bizonyos időre szól és végül is a magunk érdekében tesszük. A saját egészségünk érdekében, és azokért, akiket nem akarunk megbetegíteni.

Azért is, hogy az egészségügyi rendszerünk ne legyen túlterhelt, hogy az iskoláink és óvodáink nyitva maradhassanak. A gazdaságunk és a munkahelyünk érdekében.

A járvány első fél évében az segített minket át, hogy összetartottunk és betartottuk a szabályokat, egymásra való odafigyeléssel és józansággal. Ez a leghatékonyabb módszer, ami jelenleg a járvány ellen a kezünkben van.

Erre most nagyobb szükségünk van, mint valaha.”


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.