Anti-korona demonstráció volt Thüringen-ben, Németország egyik korona-hotspotjában

Hildburghausen-ben (Thüringen) november 25-én szerdán a rendőrség szerint este mintegy 400 ember tiltakozott a korona-szabályok ellen.

A rendőrség szerint több, mint 30 feljelentést tettek, többek között azért, mert az emberek nem tartották be a kötelező távolságot és a legtöbben maszkot sem viseltek.

A rendőrség elmondta, hogy könnygázt is be kellett vetniük, amikor megpróbálták feloszlatni, elterelni a tüntetőket. 40 rendőr kísérte a menetet, melyet este 20:30 körül a résztvevők maguktól befejeztek.

Hildburghausen-ben szerda óta kijárási korlátozásokat hoztak érvénybe a magas fertőzöttségi számok miatt. Az iskolákat és az óvodákat bezárták. A tervek szerint a következő hetekben minden gyermeket letesztelnek antigén gyors-teszttel.





A tüntetés akkor zajlott, amikor Angela Merkel a tartományok vezetőivel tárgyalt.

Tilo Kummer polgármester szerdán ezt írta a FacebookonLe vagyok döbbenve. A hildburghauseni piactér tele van emberekkel! Elég sokan nem viselnek maszkot! Minek kell még történnie, hogy egyesek megértsék, a helyzet valóban komoly?

Jelenleg egész iskolák és óvodák vannak karanténban.

Feszült hangulat – nincs jobboldali szerveződés

A tüntetők hangosbemondón kiabálták, hogy “Friede, Freiheit, keine Diktatur” (Béke, szabadság, nem akarunk diktatúrát).

A plakátokon az állt, hogy “Hände weg von unserem Kindern” (El a kezekkel a gyermekeinktől). Állítólag az általános hangulat nagyon agresszív és feszült volt.





A rendőrség szerint a tiltakozást nem jobboldali szélsőségesek szervezték.

Thüringen miniszterelnöke, Bodo Ramelow a hildburghauseni körzet lakosságához fordult és felszólította őket, hogy tartsák be az új fertőzésvédelmi szabályokat. “Nagy erőfeszítésekbe kerül szigorú intézkedésekkel, hogy életeket védjünk meg.

A miniszterelnök szerint azok, akik demonstrálni mentek, semmibe veszik a járványhelyzetet.

 

FORRÁS: www.mdr.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.