Augusztusban megszűnhetnek a lezárások Németországban?

Augusztusban megszűnhetnek a lezárások Németországban

A német külügyminiszter Heiko Maas csatlakozik azokhoz, akik az összes járványügyi szigorítás megszüntetését szorgalmazzák. Ennek feltétele, hogy mindenki kaphasson oltást, aki akar. Ez akár augusztusban is megtörténhet már. Jens Spahn német egészségügyi miniszter szerint ennek szeptember  végén jön el az ideje, de talán már korábban. Merkel ígérete szerint nyár végén.
Heiko Maas német külügyminiszter felszólalt az összes járványügyi korlátozás feloldása mellett, amint Németországban minden ember megkapja az oltási lehetőséget.

Erre augusztus folyamán kell számítani. Ha Németországban mindenki megkapta már az oltási lehetőséget, akkor semmilyen korlátozásnak nincs jogi vagy politikai indoka.

– mondta Maas

Heiko Maas német külügyminiszter Foto: Wikipedia

Hasonlóan nyilatkozott az egészségbiztosítási orvosok országos szövetségének elnöke, Andreas Gassen is:

Legkésőbb szeptemberig mindenki számára elérhetővé válik az oltás, ekkor szinte minden járványügyi korlátozásnak meg kell szűnnie. Ezután még mindenki eldöntheti egyénileg, hogy továbbra is maszkot akar-e viselni, kötelezettség nélkül.

– mondta a “Bild” újságnak.
Angela Merkel az év folyamán megígérte, hogy Németországban mindenkinek lehetősége lesz beoltatnia magát szeptember 21-ig, Jens Spahn egészségügyi miniszter azt feltételezi, hogy ez már július végén is elérhető lesz.

Maas volt igazságügyi miniszter már nem sokkal az oltási kampány kezdete után januárban támogatta az oltottak korlátozásának feloldását. “Az oltottaknak meg kell engedni, hogy ismét gyakorolhassák alapvető jogaikat” – mondta az SPD politikusa annak idején.

Nagyon sok kritikát kapott akkor emiatt, mert akkor még nem volt világos, hogy az oltott emberek terjeszthetik-e a vírust.

Jan-Marco Luczak, a CDU / CSU jogpolitikai szóvivője most Maashoz hasonló nyilatkozatot tett. “A járványügyi intézkedések megszüntetése alkotmányosan elengedhetetlen” – mondta a Welt német magazinnak.
A korábbi intézkedések szerinte helyesek és szükségesek voltak ahhoz, hogy a járványt kordában tartsák. “Ha azonban már nincs fenyegetettség tudományosan szinten, akkor a jogi alapja a lezárásoknak megszűnik

Az emberek alapvető jogaiba való beavatkozás legitimációt igényel, amely hiányzik, ha már nem áll fenn a fertőzés veszélye.

Wolfgang Kubicki, az FDP elnökhelyettese szintén a koronakorlátozások mielőbbi feloldását sürgeti:

Legkésőbb, amint az oltani szándékozó emberek megkapják az oltást, fel kell számolni az intézkedéseket. A német kormány szerint ez nyár végéig meglesz. Minden más azt jelentené, hogy az alapvető jogok korlátozását a végtelenségig folytatnánk.

A zöldek egészségügyi politikusa, Kordula Schulz-Asche viszont a korlátozások feloldása ellen szólalt fel. “A korlátozások fenntartásának igazodnia kell az aktuális helyzethez és jelenleg a delta vvírusariáns aggasztó.

1788
Szerinted teljes lezárás ill. szigorítás lesz ősszel / télen, vagy csak azoknak, akik nincsenek beoltva? 2021. július 7.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.