Ausztria szeretne idén nyáron nyitni a turizmusban

Azt is tervezzük, hogy lesz nyári turizmus”, mondta Elisabeth Köstinger, Ausztria turizmusügyi minisztere. Főleg egy országgal tudják elképzelni, hogy kétoldalú egyezményt kössenek ez ügyben.
Ausztria turizmusügyi minisztere nyitottnak mutatkozott Németországgal szemben az idei turizmust illetően. “Az utazási korlátozások a következő hónapokban még maradni fognak“, nyilatkozta a politikusnő a Die Presse-nek.
Ha egyes országok nagyon jó úton haladnak, mint pl. Németország, akkor feltétlenül lesz lehetőség arra, hogy kétoldalú egyezmény szülessen“. Ezt a választ adta arra a kérdésre, hogy vajon nyáron érkezhetnek e turisták Ausztriába, illetve Ausztriából lehet e majd utazásokat tervezni.
De arra is felhívta a figyelmet, hogy nehéz megítélni, hogy hogyan alakulnak a következő hónapok. Érkezhet egy második hullám is a koronavírus fertőzésben, és akkor nem kizárható, hogy ismét újabb szigorításokat hoznak.
Véleménye szerint idén egy “másfajta nyaralásra” kell készülnünk.
De mivel a koronavírus terjedését jól kézben tartjuk és már most lépésről lépésre enyhítéseket hozunk, ezért könnyen elképzelhető, hogy lesz nyári szünet turizmussal“, mondta Köstinger.
Ausztria azonban elsősorban azt várja az állampolgáraitól, hogy belföldön töltsék idén a nyaralásukat. De külföldi turisták nélkül veszteséggel kell, hogy számoljunk, mondta.
A német turisták tavaly nyáron több, mint 37%-a Ausztriában foglalt szállást.
Az utazási iroda TUI ezzel szemben azt nyilatkozta, hogy részükről meg lesz a nyári szezon és gépeik is fognak indulni, ami érthető, hiszen a bevételre nekik is nagy szükségük van.
Már sokan törölték az előre befizetett utazásaikat, de a jogász szerint ez most még mindenképpen korai.

>

FORRÁS: www.welt.de

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.