Autós tiltakozás volt Bajorországban az A73-ason

Autós tiltakozás Bajorországban

Vannak, akik nem értenek egyet az új lezárásokkal és nemtetszésüket egy autópálya-blokáddal fejezik ki. A forgalmi akadályt a rendőrség feloldotta és a járműveket lefoglalták.

A bajor rendőrségnek szerda délután az A73-as autópályán Erlangen és Nürnberg között nagyon lassan haladó autókkal tüntetőket kellett feloszlatnia, akik a jelenlegi koronavírus intézkedések ellen tüntettek. A tüntetők autói be voltak festve és feliratokkal voltak tele.





A rendőrség a közúti forgalom veszélyeztetése miatt több ember ellen eljárást indított, akik egyben gyülekezési jogot is sértettek.

Az akcióban résztvevő autókat lefoglalták. Fürth-ben a rendőrség egy céges parkolóban hasonló feliratú autókat talált, ellenük is eljárást indítottak.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akik akadályozva érezték magukat a forgalomban a tüntetők miatt.





Joachim Herrmann bajor belügyminiszter az autópályák blokádját elítélte.

 “Ennek semmi köze a békés tiltakozáshoz, valamint a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadságának alkotmányosan védett jogához sem”

– mondta csütörtökön Nürnbergben.

“Ezek a cselekmények rendkívül veszélyesek és felelőtlenek. Aki mesterséges forgalmi dugót akar létrehozni az autópályákon, emberéletet is kockáztat.”





December 19-én Würzburgban volt autós tüntetés a koronavírus által hozott intézkedések ellen.

A bejelentett és engedélyezett tüntetésről akkor a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy békésen és problémamentesen folyt, 35 autó vett részt benne és rendőri kísérettel haladtak.

A résztvevők között nem csak helyiek voltak, állapították meg a rendszámok alapján, számolt be róla a br.de.

www.merkur.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.