Az ADAC figyelmzetet: káosz-hétvége az utakon és a reptereken Németországban és környékén

Nyári szünetek Németországban, káosz az utakon

Az iskolai nyári szünet Nordrhein-Westfalen tartományban véget ér, Baden-Württemberg és Bajorország tartományokban most kezdődik el. Az utakon, a vonatokon és a reptereken ez a hétvége lesz az egyik legrosszabb, hosszú várakozási időre kell mindenhol számítani. Ausztriában is erre számítanak az utakon.
Az ADAC az egyik legrosszabb forgalmi dugóra figyelmeztet

Az országos autópályákon az ADAC a szezon egyik legrosszabb forgalmi dugóját várja ezen a hétvégén. Míg az iskolai szünet utolsó hete kezdődik NRW tartományban, addig Baden-Württemberg és Bajorország tartományokban megkezdődik a nyári szünet. Így sokan mennek hazafele, sokan pedig most indulnak meg.

Ez a nyár úgy néz ki ugyanolyan nagy forgalmat produkál majd, mint a járvány előtti. A káosz oka még az is lehet, hogy Németország szinte összes tartományában egyidejűleg van iskolai nyári szünet.

Ezen kívűl az ADAC abból indul ki, hogy Hessen, Rheinland-Pfalz, Saarland és Hollandia déli részén egy második utazási hullám indul meg.

Ezzel ellentétben Nordrhein-Westfalen, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern tartományokban, de Skandináviában is most lesz vége a vakációnak.

Az ADAC minden utazót figyelmeztet, hogy a Nord- és Ostsee környékén, valamint Hamburg, Köln és Münchennél nagyobb várakozási időre kell számítani.
Az alábbi autópályákon lesz biztosan torlódás:

A1 Lübeck – Bremen – Dortmund – Köln
A2 Dortmund – Hannover
A3 Passau – Nürnberg – Würzburg – Frankfurt – Köln – Oberhausen
A5 Hattenbacher Dreieck – Frankfurt – Karlsruhe – Basel
A6 Mannheim – Heilbronn – Nürnberg
A7 Hamburg – Flensburg
A7 Hamburg – Hannover und Würzburg – Ulm – Füssen/Reutte
A8 Karlsruhe – Stuttgart – München – Salzburg
A9 München – Nürnberg – Halle/Leipzig
A10 Berliner Ring
A61 Mönchengladbach – Koblenz – Ludwigshafen
A81 Stuttgart – Singen
A93 Inntaldreieck – Kufstein
A95/B2 München – Garmisch-Partenkirchen
A99 Autobahnring München

Az ADAC szerint bizonyos autópálya-szakaszok teljesen le lesznek zárva, hogy melyek és meddig, az itt olvasható. Az ADAC szerint az országban jelenleg nagyszámú építkezés folyik az autópályákon, összesen 974 db.

Németországon kívűl is nagy forgalom lesz

Az ADAC a német határokon kívül is türelemre hívott fel minden utazót, figyelmeztet, hogy a Tauern, a Fernpass-, az Arlberg, a Rajna-völgy, a Brenner, a Karawanken és a Gotthard útvonalon, valamint az olasz, francia és horvát partok felé haladva is dugókra számíthatunk.

Ausztria felé az ADAC figyelmeztet, hogy az alternatív útvonalak az Inntal, Brenner és Tauernautobahn mentén le vannak zárva. Hollandiában pedig a termelők torlaszolják egyre gyakrabban a fontosabb utakat az országban.

Az osztrák ÖAMTC is a nyár legforgalmasabb hétvégéjére számít. Ezt a Bajorországban és Baden-Württemberg tartományokban kezdődő iskolai nyári szünettel magyarázza. Salzburgban, főleg a Tauern autópályán (A10) és a Brenner autópályán (A13) várhatóak dugók, valamint a határátkelőhelyeken. Horvátországban és Olaszországban is dugókra figyelmeztet.
Nagy lesz a forgalom a reptereken is

Köln reptere felkészült a nagy tömegre. Több százezer utas megy nyaralni vagy tér vissza a nyaralásból. Több rendőr is segíteni fog. Múlt hétvégén hatalmas tumultus alakult ki, mivel sokan jelentettek beteget, és szakképzeltlen kisegítők dolgoztak.

Most a rendőrségen kívűl további személyzet segíti majd az utazókat, hosszabb várakozási időnél vízzel és élelmiszerrel látják el az utazókat. Düsseldorf reptere csak hétvégén 130.000 utazóra számít. Köln és Bonn 110.000 utasra, hasonló képpen mint az előző hétvégén.

Reptéri káosz Nordrhein-Westfalen-ben

NRW tartomány legnagyobb repterén Düsseldorfban a személyzeti hiány miatt a várakozási idő nagyon megnőhet. Többek között már reggel 3 órától be lehet checkkolni. Az éjszakai repülési tilalom miatt ezen a reptéren az első repülő csak 3 órával ezután szállhat fel.

A rendőrség mindenki türelmét kéri.

Forrás1 Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.