Az Adidas bemutatta a német mezeket a labdarugó-Európa-bajnokságra – az idegenbeli lila-rózsaszín lesz

Három hónappal a németországi rendezésű labdarugó-Európa-bajnokság kezdete előtt az Adidas bemutatta a német labdarúgó-válogatott mezeit. A hazai mez klasszikus, az idegenbeli pedig élénk színű.
A német labdarúgó-válogatott egy hagyományos fehér és egy szokatlan lila-rózsaszín mezt visel majd a nyári németországi rendezésű labdarugó-Európa-bajnokságon.

Az új mezeknek az Adidas a “Typisch Deutsch” elnevezést adta, melyet csütörtökön mutatott be. Ilkay Gündogan szövetségi kapitány és társai június 14-től ezekben játszák majd a mérkőzéseiket.

Az új mezeket először március 23-án Franciaországban, majd három nappal később Hollandia ellen viseli majd a német csapat.

A németek hazai meze klasszikus és egyszerű fehér színű, két fekete csíkkal az oldalán és nemzeti színekkel a vállon. A rövidnadrág és a zokni szintén fehér.
A hivatalos vendégmez ezzel szemben jóval feltűnőbb a rózsaszínből a lilába átfolyó színével és a sasszárnyra emlékeztető mintájával. A rövidnadrágot és a zoknit teljesen lilára álmodta meg az Adidas.

Florian Wirtz válogatott játékos lelkesen nyilatkozott:

“Szerintem nagyon menő az idegenbeli mez! Valami más és igazán szokatlan. Már nagyon várjuk a hazai Európa-bajnokságot, ahol mindkét mezben szeretnénk szerepelni.”

Az Adidas sajtóközleményében így nyilatkozott:

“Míg a tipikus fehér hazai mez modern módon veszi fel a német futball szokásos stílusát, addig a vendégmez a rózsaszín és lila színeivel váratlanul friss megjelenést kölcsönöz. A mezek bemutatását egy reklámkampány kíséri, amely humorosan kezeli a német kliséket és sztereotípiákat.”

 
Forrás

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.