Az osztrák színésznőt kiírják a sorozatból, mert nem oltatja be magát

Az osztrák színésznő nem kér oltást és elbocsájtják

Aki nem akar oltást kapni a koronavírus ellen, annak Ausztriában számolnia kell a következményekkel a munkahelyén is. A “Steirerkrimis” osztrák-német sorozat produkciós irodája emiatt egy színésznőt nem foglalkoztat tovább. A vállalat ezt egy jogi állásfoglalással indokolja.




Az ARD és az ORF közös produkciójában a “Steirerkrimi” forgatókönyvéből kiírják Eva Herzig osztrák színésznőt, mert nem oltatja be magát.  A 48 éves színésznő a krimisorozatban idáig egy nyomozót játszott.

A készítők elmondták, hogy a színésznő szerepe megmarad és most jogi szempontból próbálják meg rendezni az ügyet.

Az “Allegro Film” produkciós cég a felfüggesztést az un. Sorgfaltspflicht, vagyis gondozási kötelezettséggel indokolta, vagyis próbálnak igazodni a járványügyi helyzethez.  A következő “Steirerkrimi” produkciót őszre tervezik és attól félnek, hogy a be nem oltott embereknél ekkor a fertőzések száma megnő.




A színésznő az oltás elutasítását a következőképpen indokolta a német magazinnak

Ez az oltás számomra még túl új kevés adatokkal és tapasztalatokkal. A döntés nem volt könnyű, mert így elesek a rendszeres bevételemtől, ami egy két gyereket egyedül nevelő anyának nem könnyű. De nem tudok és nem is akarok meghajolni a követeléseknek és nem fogom magam beoltatni, bármivel is fenyegetnek. Helytelennek tartom, hogy megbélyegeznek, mint vírustagadó.

A német sajtóügynökségnek adott interjújában Herzig azt is hangsúlyozta, hogy továbbra is kétségei vannak a Covid-19 oltásokkal kapcsolatban a lehetséges mellékhatásokról és a lehetséges hosszú távú következményekről szóló jelentések miatt.




A színésznő először a Facebookon számolt be csalódottságáról

“Eljött az idő, az ÖNKÉNTES oltás hozzám is megérkezett. Ha nem oltatom be magam, nem vehetek többet részt a stájer krimi sorozatban. A forgatás ősszel újra megkezdődik, de nélkülem. Számítottam rá, de a hír mindenképp fájdalmas volt. Színészi pályafutásomat a Burgtheater-nél kezdtem 19 évesen, imádom a munkámat, imádok játszani❣ És szeretem az életemet. Nem tudom mit fogok tenni, ha nyilvánvalóan túl veszélyes lettem a színpadon, vagy a kamera előtt oltás nélkül, de valami majd eszembe jut! Sok válságot túléltem már az életemben, és most is, a szívem mélyén tudom, hogy ha egy ajtó becsukódik, a másik kinyílik!

Hálás vagyok mindazért, amit eddig megélhettem és tapasztaltam, és várom mindazt, amit az élet még tartogat számomra!”

Forrás Címlapfoto: Eva Herzig színésznő: Manfred Werner/CC-SA-BY 4.0/wiki


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.