Azonnali segélyek az árvízkárosultaknak Bajorországban akár már június 6-tól

Egy nappal a bajor kabinet döntése után az árvízkárosultak már kérhetnek gyorssegélyt. Az igénylőlapok több körzetben is elérhetőek. Az első kifizetések már csütörtökön megtörténhetnek.
A bajor tartományi kormány gyorsan és bürokráciamentesen akar segíteni az árvíz sújtotta területeken élőknek.

Miután a kabinet június 4-én megállapodott egy gyorssegélycsomagról, a Bajorország egyes részein érintettek már megigényelhetik a támogatást.

Azonnal megkezdjük a segítségnyújtást, a szükséges kérelmek már megérkeztek a járási hivatalokhoz” – mondta Albert Füracker pénzügyminiszter.

Több járási hivatal azonnali hatállyal elérhetővé teszi honlapján a pályázati űrlapokat – például Unterallgäu, Aichach-Friedberg és Günzburg. Mások legkésőbb csütörtökig követni akarják a példát.

A miniszter ugyanakkor arra kéri a károsultakat, hogy a kérelmek benyújtásakor tanúsítsanak megértést a járási hivatalok iránt, mivel sok feladatuk van, és egyes esetekben még mindig az azonnali segélynyújtással és a takarítási munkálatokkal vannak elfoglalva.
A kabinet tegnap úgy döntött, hogy első lépésként 100 millió eurós gyorssegélyt nyújt. Ha ennél többre lesz szükség, akkor megnövelik ezt az összeget.

Bajorországi árvízkárosultak azonnali segélyek:

  • Magánháztartások háztartási ingóságok: 5 000 Euró
  • Magánháztartások olajkárok esetén: 10 000 Euró
  • Vállalatok: 200 000 Euróig
  • Mezőgazdaság: 50 000 Euróig
  • Adókedvezmény
  • Akár 100 százalékos kártérítés megélhetési gondok esetén

Markus Söder elmondta, hogy a tartomány további forrásokat is felhasznál, ha a százmillió eurót már felhasználták volna és feltételezi, hogy a jelzőlámpás koalíció is hozzájárul a pénzügyi segélyekhez. A bajor miniszterelnök emellett megismételte a természeti csapások okozta károkra vonatkozó kötelező biztosítás szorgalmazását.

Baden-Württemberg

Baden-Württembergben a különleges helyzetekben érintettek számára a tartomány gyorssegélyt nyújt – mondta Winfried Kretschmann (Zöldek) miniszterelnök sajtótájékoztatóján. Minden más esetben azonban előbb meg kell állapítani a kár mértékét.

Kretschmann emellett ismét a kötelező biztosítás megkötését szorgalmazta a természeti csapások ellen. Világos volt azonban, hogy ezt csak országosan lehetne megtenni. Reméli, hogy a történtek fényében ez most megvalósulhat – mondta a 75 éves politikus.
Forrás kép forrás Facebook


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.