Baden-Württembergben április 19-től kezdődne ismét az iskolai oktatás

Iskolakezdés Baden-Württembergben

Hogyan tovább az oktatással Baden-Württembergben? A tervek szerint a legtöbb iskolásnak marad a távoktatás, azután jönne a kötelező tesztelés.





Baden-Württemberg a gyorsan növekvő fertőzöttségi számok miatt visszavonja azt a tervét, miszerint a húsvéti szünidő után fokozatosan megnyitnak az iskolák.

Április 12-16-ig nem lesz az iskolákban tanítás csak távoktatás, ezt közölte az oktatásügyi minisztérium pénteken Stuttgartban.

A 7. osztályig az iskolásoknak szükség esetén fenntartanak egy napközit.

Április 19-től kezdődik a tervek szerint ismét a váltakozó oktatás minden osztálynak, amennyire a fertőzöttségi számok ezt megengedik.

A kivételek közé tartoznak a kisegítő iskolák és tanácsadó központok, de részben a végzős osztályok is.

Kötelező tesztelést az április 12-én visszatérő iskolásoknak még nem terveznek, csak önkéntes alapon, de április 19-től már kötelezővé akarják tenni. 




Az alsó tagozatosok március 15-től kezdhették meg az iskolát

Baden-Württembergben december közepe óta vannak zárva az iskolák.

Február közepén az alsó tagozatosok (Grundschule) kezdhettek el váltakozó oktatással az iskolába járni, március közepétől tértek vissza a normális oktatásba, az 5-6. osztály is visszatért váltakozó oktatásba.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.