Baden-Württemberg: 14 éves lányt ölt meg iskolába menet egy férfi a menekültszállóból

Egy menekült ölt meg egy 14 éves lányt iskolába menet Baden-Württembergben

Két lányt támadott meg egy férfi hétfő reggel Illerkirchbergben, Ulm közelében (Baden-Württemberg) iskolába menet. A 14 éves lány belehalt a sérüléseibe, erősítette meg a rendőrség. A legfrissebb hírek szerint a tettes eritreai.




Ma reggel 7:30 körül egy férfi megtámadott egy 13 és 14 éves gyereket, akik az iskolabuszhoz tartottak Oberkirchbergben, az Alb-Donau körzetben található Illerkirchberg kisvárosban. A 14 éves lány a kórházban belehalt sérüléseibe, közölte a rendőrség ma délután. A 13 éves lány súlyos sérülésekkel fekszik a kórházban.

Egy szemtanú vette észre a földön fekvő vérző lányt

Egy szemtanú az SWR-nek elmondta, hogy reggel zajokat hallott egy közlekedési lámpa közelében az Ulmtól délre fekvő faluban.

Amikor utánanézett látta, hogy egy lány véresen fekszik a földön hatalmas szúrt sebbel a hasán. A másik lánynak a mellkasa alatt voltak szúrt sérülései. Ő mondta el a szemtanúnak, hogy egy férfi kijött a szomszédos házból, és ok nélkül megütötte az osztálytársát.

Ezután a férfi hasba szúrta a lányt, majd visszamenekült a házba.




Polgármester: A közösség sokkot kapott

Illerkirchberg közösségét elborzasztotta a bűncselekmény. Az közösség sokkos állapotban van – mondta Markus Häußler polgármester.

Elmondta, hogy az érintett családokat támogatni fogják, és megvárják, hogy a rendőrségi vizsgálat mit fog kideríteni.

Letartóztatták a feltételezett elkövetőt

A rendőrség a házban elfogta a feltételezett elkövetőt, a ház egy menekültszálló. A ZDF friss hírei szerint a tettes, akinél a kést találták eritreai származású. A rendőrség két másik férfit is bevitt a rendőrségre. Egyelőre nem tudni, hogy a tettes és az áldozat ismerték-e egymást.

A rendőrség még nyomoz, részleteket nem adtak ki, várhatóan még ma megtudunk többet.

2019-ben egy eritreai Svájcban élő menekült férfi lökött a vonat elé Frankfurtban egy nőt és gyermekét.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.