Baden-Württemberg: a bíróság döntött, megszűnik a 2G szabály a kereskedelemben

Baden-Württembergben azonnali hatállyal egy bírósági döntéssel megszűnik a 2G szabály

A Baden-Württembergi Közigazgatási Bíróság (VGH) hatályon kívül helyezte a kereskedelemre vonatkozó 2G szabályt a tartományban, ismét a 3G lesz érvényben. Szerdán további döntések várhatók.
A VGH kedden Mannheimben bejelentette, hogy a “II. riasztási fokozat” tartományi koronarendelet befagyasztása jogellenes volt.

Ennek befagyasztását korábban az Omikron vírusvariáns megjelenésével indokolta Kretschmann tartományi miniszterelnök.

A 2G szabály az üzletekben azonnali hatállyal megszűnik

Ez azonnali hatállyal érvényes.

Határozatával a közigazgatási bíróság egy Ortenau-i irodaszerbolt üzemeltetőjének adott igazat. A bírák úgy érveltek, mint a múlt pénteki, az egyetemekről hozott legutóbbi döntésnél, amikor a 2G szabályt függesztették fel: jelentős alapjogi korlátozást nem lehet elrendelni függetlenül a hétnapos kórházi járványügyi számok állásától.

Bajorországban a közigazgatási bíróság 5 napja szintén hatályon kívül helyezte a 2G szabályt a kereskedelemben.
Új korona-rendelet Baden-Württembergben

Baden-Württemberg módosítja a járványügyi szabályait, és visszatér a korábbi fokozati szabályozáshoz.

Ezt Winfried Kretschmann (zöldek) jelentette be kedd délután egy stuttgarti sajtótájékoztatón. További részletekről szerdán ad tájékoztatást.

Kötelező FFP2 maszk a tömegközlekedésben

A jövőben kötelező lesz az FFP2 maszk viselése a buszokon és a vonatokon is. Kretschmann bejelentette, hogy a tartomány enyhíteni fog a sport- és a kultúra területén is.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.