Baden-Württemberg augusztus 16-tól nyit 3G szabállyal- bárokba csak PCR-teszttel vagy beoltva

Nyitás Baden-Württembergben

Habár a tartományi vezetők csúcstalálkozóján arról döntöttek, hogy a 3G szabályozás a 35-ös járványügyi érték felett lép életbe, Baden-Württemberg más irányt követ. Ebben a tartományban már augusztus 16-tól életbe lép ez a szabály, függetlenül a járványügyi értéktől.




Hétfőtől, augusztus 16-tól Baden-Württembergben függetlenül a járványügyi értékektől életbe lép a 3G szabályozás, és annak egy szigorúbb formája.

A tartomány vezetői kedden hozták meg az új határozatot, hogy megakadályozzák a 4. hullám kialakulását.

A tartományi egészségügyi minisztérium szerint a 7 napos fertőzöttségi érték az új rendeletben már nem lesz kizárólagos mértékadó a lezárásoknál augusztus 16-tól, és ettől függetlenül lép életbe a 3G szabályozás.

Új szabályok Baden-Württembergben augusztus 16-tól

Egyelőre annyi ismeretes, hogy a beltéri kulturális eseményeken, mint pl. klubokban és diszkókban nem lesz korlátozás, hogy hány személy lehet jelen, de csak beoltottak, gyógyultak vagy teszteltek léphetnek be.

A csavar a dologban, hogy az antigén tesztet itt nem fogadják el, csak a PCR tesztet!




Ez nem vonatkozik pl. a gasztronómiára és a fodrászoknál, kórházakban, sportlétesítményekben. Itt az antigén gyorsteszt is elég lesz, ami október 10-ig még ingyenes.

Augusztus 10-én ültek össze a tartományok vezetői, hogy megegyezzenek egy egységes szabályozásba az őszi lezárásokkal-nyitásokkal kapcsolatban.

Ennek eredménye, hogy október 11-től a tesztelés fizetőssé válik, kivételek a terhes nők és a 18 éven aluliak, valamint azok, akik egészségügyi okokból nem oltathatják be magukat.

Megegyeztek abban is, hogy az un. 3G szabályozás (getestet, geimpft, genesen) akkor lép életbe és ott, ahol az új járványügyi érték meghaladja a 35-ös értéket az elmúlt 7 napban / 100.000 fő.




Habár korábban már szó volt arról, hogy nem a járványügyi értékekhez akarják igazítani a szabályokat.

Most Baden-Württemberg az első olyan tartomány, amely a járványügyi értékektől függetlenül vezeti be a 3G szabályozást, nyilvánvalóan ezzel az oltásra való ösztönzés a cél a fiatalok körében is, hiszen a PCR teszt soha nem is volt ingyenes.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.