Baden-Württemberg az üzletek nyitását tervezi

üzletnyitás Németországban

Baden-Württemberg miniszterelnöke Winfried Kretschmann a Stuttgarter Zeitung-nak adott interjújában elmondta, hogy a tartományban az új fertőzöttek száma németországi viszonylatban is több, mint 10 napja az egyik legalacsonyabb, és a csökkenő tendencia tartósnak bizonyul.

Február 16-án ez a szám Baden-Württembergben 43,7 új fertőzött / 100.000 lakos / 7 nap arány volt.

Kretschmann elmondta, hogy számítások szerint nem kizárt, hogy Baden-Württemberg lesz az első tartomány Németországban, amelyik először eléri a 35-ös alsó határértéket akár már a jövő hét végén.

A legutolsó kancellári és tartományi vezetők ülésén február 10-én arról döntöttek, hogy a következő nyitási lépéseket akkor teszik meg, ha az új fertőzöttek száma a 35 / 100.000 lakos / 7 nap érték alá esnek.

Ezért Kretschmann kilátásba helyezte, hogy amennyiben ezt az értéket több napon keresztül sikerül megtartani, akkor további nyitási lépésről hoz döntést.

Az óvodák és az általános iskolák a tervezettek szerint fokozatosan február 22-től nyitnak meg, március 1-től a fodrászok Németország szerte.
Üzletek megnyitása feltételekkel

A következő lépés az üzletek megnyitása lenne a tartományban, 20 nm / vásárló szabályozással, akár már március 7 előtt, mondta Kretschmann.

A jelenlegi lezárások országszerte március 7-ig tartanak.

Ugyanakkor óvatosságra is int, a vírusmutáns miatt. Amennyiben a fertőzöttségi számok ismét megemelkednének, azonnal reagálni kell, mondta.

“Nem garantálhatom, hogy ha lépésről lépésre elkezdjük a nyitást, nem lesz-e valami visszavonva megint, a lakosság védelme érdekében. De a lezárás nem tarthat örökké. Ha elérünk egy olyan szintet, amikor a járvány ellenőrzés alatt tudható, a nyitást lépésről lépésre meg kell kezdeni.”

– mondta Kretschmann.
Polgármesterek üzentek Merkelnek

Tübingen, Schwäbisch Gmünd és Schorndorf polgármesterei írtak levelet Merkelnek, melyet Winfried Kretschmann és a német pénzügyminiszter is megkapott, amelyben azt kérték, hogy az üzletek a belvárosokban mielőbb nyithassanak meg.

A írásban szerepelt, hogy egyre több olyan visszajelzést kapnak, hogy a pénzügyi segélyek túl későn érkeznek vagy nem elegendőek, ezért több vállalkozó jogi lépéseket kényszerül tenni.

A lezárás több üzletet és vendéglátó egységet, kulturális intézményt tesz tönkre.

A levélben azt tanácsolják Merkelnek, hogy a belvárosban állítsanak fel gyors-tesztet végző állomásokat, az online kereskedelemre pedig emeljék meg az adót.

Forrás

Bild von Andi Graf auf Pixabay 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.