Baden-Württemberg az üzletek nyitását tervezi

üzletnyitás Németországban

Baden-Württemberg miniszterelnöke Winfried Kretschmann a Stuttgarter Zeitung-nak adott interjújában elmondta, hogy a tartományban az új fertőzöttek száma németországi viszonylatban is több, mint 10 napja az egyik legalacsonyabb, és a csökkenő tendencia tartósnak bizonyul.

Február 16-án ez a szám Baden-Württembergben 43,7 új fertőzött / 100.000 lakos / 7 nap arány volt.

Kretschmann elmondta, hogy számítások szerint nem kizárt, hogy Baden-Württemberg lesz az első tartomány Németországban, amelyik először eléri a 35-ös alsó határértéket akár már a jövő hét végén.

A legutolsó kancellári és tartományi vezetők ülésén február 10-én arról döntöttek, hogy a következő nyitási lépéseket akkor teszik meg, ha az új fertőzöttek száma a 35 / 100.000 lakos / 7 nap érték alá esnek.

Ezért Kretschmann kilátásba helyezte, hogy amennyiben ezt az értéket több napon keresztül sikerül megtartani, akkor további nyitási lépésről hoz döntést.

Az óvodák és az általános iskolák a tervezettek szerint fokozatosan február 22-től nyitnak meg, március 1-től a fodrászok Németország szerte.
Üzletek megnyitása feltételekkel

A következő lépés az üzletek megnyitása lenne a tartományban, 20 nm / vásárló szabályozással, akár már március 7 előtt, mondta Kretschmann.

A jelenlegi lezárások országszerte március 7-ig tartanak.

Ugyanakkor óvatosságra is int, a vírusmutáns miatt. Amennyiben a fertőzöttségi számok ismét megemelkednének, azonnal reagálni kell, mondta.

“Nem garantálhatom, hogy ha lépésről lépésre elkezdjük a nyitást, nem lesz-e valami visszavonva megint, a lakosság védelme érdekében. De a lezárás nem tarthat örökké. Ha elérünk egy olyan szintet, amikor a járvány ellenőrzés alatt tudható, a nyitást lépésről lépésre meg kell kezdeni.”

– mondta Kretschmann.
Polgármesterek üzentek Merkelnek

Tübingen, Schwäbisch Gmünd és Schorndorf polgármesterei írtak levelet Merkelnek, melyet Winfried Kretschmann és a német pénzügyminiszter is megkapott, amelyben azt kérték, hogy az üzletek a belvárosokban mielőbb nyithassanak meg.

A írásban szerepelt, hogy egyre több olyan visszajelzést kapnak, hogy a pénzügyi segélyek túl későn érkeznek vagy nem elegendőek, ezért több vállalkozó jogi lépéseket kényszerül tenni.

A lezárás több üzletet és vendéglátó egységet, kulturális intézményt tesz tönkre.

A levélben azt tanácsolják Merkelnek, hogy a belvárosban állítsanak fel gyors-tesztet végző állomásokat, az online kereskedelemre pedig emeljék meg az adót.

Forrás

Bild von Andi Graf auf Pixabay 

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.