Baden-Württemberg eddig kb. 1.000 ukrajnai menekültet fogadott be

Baden-Württemberg eddig 1000 ukrajnai menekültet fogadott be

Baden-Württemberg további menekültekre számít Ukrajnából. Gentges igazságügy-miniszternő szerint már körülbelül 1.000 fő érkezett, a privát befogadásokat nem beleszámítva.
Az Ukrajna elleni orosz támadás után Baden-Württemberg újabb ukrán háborús menekültek befogadására készül.

Növeltük kezdeti befogadóállomásaink kapacitását, hogy minél több embert tudjunk fogadni.

– mondta Marion Gentges (CDU) migrációs miniszter vasárnap a Misereor adománygyűjtés megnyitóján Freiburgban.

További 325 menekült várható Ukrajnából, erősítette meg az SWR német közmédiának a miniszter.

Legalább 1.000 menekült Baden-Württemberg tartományban

Eddig mintegy 1.000 háborús menekült érkezett Baden-Württembergbe. Nem tartoznak bele azok, akik családjuknál vagy ismerőseiknél találtak menedéket, vagy magánsegélyezési kezdeményezések révén menekülhettek.

A miniszter köszönetet mondott minden állampolgárnak a hatalmas segítségért. Freiburgban például 200 gyereket és kísérőiket szállásolták el. A CDU politikusa, Gentges további anyagi támogatásról biztosította a várost a csoport felvételéhez.

Freiburg segélyszállítmányokat készít elő Ukrajnának

Freiburg polgármestere, Martin Horn elmondta, hogy jelenleg folynak az előkészületek az orvosi anyagok és gyógyszerek szállítására, amelyet Lviv (Lemberg) freiburgi testvérváros kért. Baden-Württemberg 2,6 millió Euró értékben biztosította a sürgősen szükséges felszerelést.
Lviv város egyre inkább menedékhellyé és szűk keresztmetszetévé válik a belső menekültek számára Ukrajnában. És attól tartok, hosszú háborúra és hosszú humanitárius válságra kell felkészülnünk.

– mondta Horn.

Bővítették a befogadóképességet

Mindeközben a tartományban lévő menekültközpontok lényegesen nagyobb helyet biztosítanak az Ukrajnából érkező további háborús menekültek befogadására.

Az igazságügyi minisztérium pénteken bejelentette, hogy növelik a kapacitásokat a heidelbergi érkezési központban, valamint a sigmaringeni, ellwangeni és freiburgi elsőfogadási létesítményekben. Az igazságügyi minisztérium szerint 2.500 további hely áll rendelkezésre.

A befogadási hajlandóságukkal, valamint gyors és egyszerű segítségnyújtásukkal a városok az emberiesség és a szolidaritás lenyűgöző jelét adják.

– mondta Baden-Württemberg igazságügyi és migrációs minisztere.

Brandenburg így készült a háborús menekültek befogadására

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.