Baden-Württemberg egyelőre nem tervezi a 15 km-es korlátozás bevezetését

Baden-Württemberg szabályok, lezárás

Winfried Kretschmann (Zöldek) miniszterelnök kedd este Stuttgartban jelentette be, hogy január 18-tól újranyitják az általános iskolákat és az óvodákat, ha a fertőzöttségi számok megengedik.

Emellett Baden-Württemberg csak később akarja eldönteni, hogy korlátozza-e az az emberek mozgásterét a magasan fertőzött területeken.
“Jelenleg nem tervezzük. Erről jövő héten tudunk dönteni, amikor látjuk az új fertőzöttségi számokat”

– mondta Kretschmann.

Merkel és a tartományok vezetői korábban megállapodtak abban, hogy a korona hot-spotokban 15 km-es mozgás korlátozást vezetnek be. Ennek betartásával kapcsolatban egyre nagyobb kétségek merülnek fel. Niedersachsen és Sachsen-Anhalt tartományokban is kivárnak ennek bevezetésével, Thüringen pedig csak ajánlja lakosainak a rendelet betartását.

Baden-Württembergben Enzkreis, Pforzheim és Landkreis Tuttlingen számítanak a magasan fertőzött területek közé, Calw a határértéket súrolja.
A cél az iskola megnyitása január 18-án

Az iskolákban a végzős osztályokra külön szabályozás érvényes. Az általános iskolákat és a óvodákat zárva tartják.

„Célunk azonban, hogy január 18-tól megnyíljanak a óvodák és az általános iskolák, de ehhez látnunk kell jövő héten az új fertőzöttségi számokat.” 

A Click & Collect szolgáltatás

Január 11-től az üzletekben lehetőség lesz az árucikkeket elhozni. Ez az úgynevezett Click & Collect szolgáltatás, a vásárlok online vagy telefonon megrendelhetik az árukat, megbeszélik az átvétel időpontját és személyesen átvehetik az üzletben az árut.

Baden-Württemberg miniszterelnöke, Kretschmann beszéde

www.rnd.de

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.