Baden-Württemberg: éjszakai kijárási szigorítás az oltatlanoknak Stuttgartban és több városban

Kijárási korlátozás az oltatlanoknak Baden-Württemberg több városában

Baden-Württemberg több városi és vidéki körzetében ismét éjszakai kijárási korlátozások lépnek érvénybe a héttől az oltatlanoknak. Ennek oka a megnövekedett fertőzöttségi számok. Vasárnaptól további városok csatlakoznak, mint pl. Stuttgart.




Szombat óta az oltatlanoknak Baden-Württemberg egyes vásrosaiban éjszakai kijárási szigorítás lépett életbe, vasárnaptól tovább bővül a lista.

A hatóságok tájékoztatása szerint ennek az az oka, hogy a 7 napos új fertőzések száma az érintett területeken kétszer is meghaladta az 500-as határértéket 100 ezer lakosra nézve.

Szigorúbb intézkedések szükségesek

A tartomány koronarendelete szerint szigorúbb intézkedésekre van szükség az érintett régióban a járvány leküzdése érdekében mindaddig, amíg a számok 5 egymást követő napon a határérték alatt nem maradnak.

A kijárási szigorítás 21:00 – 05:00 óra között érvényes az oltatlanokra, és azokra, akik nem számítanak gyógyultnak.

A rendelet szerint ők éjszaka csak „alapos indok esetén” tartózkodhatnak lakásukon vagy szálláshelyükön kívül.




Ilyen például a házastársak vagy élettársak meglátogatása, orvosi ellátás, hivatás gyakorlása vagy önkéntesség, például a tűzoltóságnál, vagy egyszerűen csak a szabadban végzett gyakorlatok.

Hol érvényesek az éjszakai kijárási szigorítások?

Szombat óta vannak érvényben pl. Mannheim, Karlsruhe, Heidelberg és Ulm városokban, valamint Rems-Murr, Biberach, Rastatt, Ravensburg, Rottweil, Waldshut, Lörrach és Schwarzwald-Baar körzetekben.

Vasárnaptól Stuttgartban, Pforzheimban, Ortenau, Zollernalb, Alb-Donau-Kreis, Tübingen, Reutlingen, Emmendingen és Breisgau-Hochschwarzwald körzetekben.

Baden-Badenben péntek óta, Freiburgban pedig kedd óta vannak érvényben ezek a szabályok.

Az egész tartományban nőttek a fertőzöttek számai, a német cikk szerint a lista várhatóan tovább bővül.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.