Baden-Württemberg is beszünteti a 24 órás határátjárási lehetőséget

Baden-Württembergben megszünik a 24 órás határátjárást

Baden-Württemberg szerdától, december 23-tól megszünteti a szabad 24 órás közlekedést a határon, karantén-kötelezettség nélkül.

Ez a francia és svájci határra érvényes, azokra, akik idáig turistaként ill. bevásárlás miatt jöttek mentek a határokon át.

Ezután aki Svájcba egy egynapos síelést tervez, arra a visszaútnál 10 napos karantén vonatkozik.




Baden-Württemberg a bevásárlási és a sí-turizmust akarja megakadályozni

Idáig Baden-Württemberg tartotta magát egy kivételhez, a 24 órás határátkelőknek visszatérve nem kellett karanténba menniük.

Ezt a lehetőséget most beszüntetik, kivétel csak nyomós indokból lehetséges, mint pl. munka, iskola, orvosi látogatás, családi ügyek vagy partneri látogatások.

Németországból szívesen mennek Elsassba vásárolni. Miközben Németország szigorított és bezárta az üzleteit, Franciaországban enyhítés történt. Eddig a határnál a Rhein folyónál a hídon keresztül utaztak az emberek Elsassba.

A 4. adventi vasárnapon sok badenit vonzott a franciaországi vásárlási lehetőség, a Roppenheimban lévő nagy Outlet-Center is 2 percre van a határtól és vasárnap is nyitva volt.





Bajorország ezt már november végén bevezette.

A rendőrség szerint az új szabályt nehéz lesz ellenőrizni és valószínűleg kevesen fogják betartani. A rendőrség kemény határellenőrzést szeretne, mint amilyen tavasszal volt, számukra ez csak látszat intézkedés.

www.swr.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.