Baden-Württemberg január 31-től tervezi a maszk-kötelezettség eltörlését a tömegközlekedésben

Baden-Württemberg beszünteti a maszk-kötelezettséget január 31-től a tömegközlekedésben

Baden-Württemberg a tervek szerint január 31-én eltörli az egyik utolsó korona-szabályát is. Ezt jelentette be a tartományi egészségügyi miniszter. A maszk-kötelezettség februártól a helyi tömegközlekedésben megszűnik.




Manfred Lucha (Zöldek) tartományi egészségügyi miniszter tervei szerint a helyi tömegközlekedésben meglévő maszk-kötelezettséget január 31-től Baden-Württembergben eltörlik, közölte az SWR megkeresésére szerdán.

Az egyik utolsó korona-szabály eltörlésére kerül sor

Ezzel a koronavírus járvány idejéből származó egyik utolsó jelentős korlátozás szűnik meg. A javaslatról még szavazni kell a tartományi kormányon belül, de nem tekinthető vitathatónak.
A jelenlegi korona-szabályok január 30-ig érvényesek.

Ez az egyik utolsó lépésünk a világjárvány elleni küzdelemben bevezetett szabályok feloldásában, miután tavaly a fertőzöttek elkülönítési kötelezettségét beszüntettük.

– mondta a miniszter az SWR tartományi rádiónak.

Az egészségügyi hivatal értékelése szerint a járványügyi helyzet ezt most lehetővé teszi.

Természetesen semmi sem szól az ellen, hogy önként viseljük a maszkot. Így különösen a veszélyeztetett emberek védekezhetnek a vírusok ellen.

– áll a minisztérium közleményében.




Több tartomány is beszünteti

A német tartományok szabadon dönthetnek a maszkok kötelező használatáról a helyi tömegközlekedésben. Bajorország, Szász-Anhalt és Schleswig-Holstein tartományok már eltörölték, Berlin, Brandenburg, Türingia, Mecklenburg-Elő-Pomeránia és Szászország legkésőbb a jövő hónap elejéig akarja eltörölni.

Április 7-ig marad a távolsági közlekedésben

A távolsági közlekedésért a szövetségi kormány felelős. A hatályos járványügyi törvény szerint az FFP2 maszkok hordása a távolsági járatokon még április 7-ig kötelező.

Karl Lauterbach (SPD) német egészségügyi miniszter elképzelhetőnek tartja, hogy úgy a távolsági közlekedésben, mint az egészségügyi intézményekben idő előtt eltöröljék a maszkviselési kötelezettséget, jelenleg azonban a klinikák terheltségére való tekintettel ez még túl korai lenne.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.