Baden-Württemberg január 31-től tervezi a maszk-kötelezettség eltörlését a tömegközlekedésben

Baden-Württemberg beszünteti a maszk-kötelezettséget január 31-től a tömegközlekedésben

Baden-Württemberg a tervek szerint január 31-én eltörli az egyik utolsó korona-szabályát is. Ezt jelentette be a tartományi egészségügyi miniszter. A maszk-kötelezettség februártól a helyi tömegközlekedésben megszűnik.
Manfred Lucha (Zöldek) tartományi egészségügyi miniszter tervei szerint a helyi tömegközlekedésben meglévő maszk-kötelezettséget január 31-től Baden-Württembergben eltörlik, közölte az SWR megkeresésére szerdán.

Az egyik utolsó korona-szabály eltörlésére kerül sor

Ezzel a koronavírus járvány idejéből származó egyik utolsó jelentős korlátozás szűnik meg. A javaslatról még szavazni kell a tartományi kormányon belül, de nem tekinthető vitathatónak.
A jelenlegi korona-szabályok január 30-ig érvényesek.

Ez az egyik utolsó lépésünk a világjárvány elleni küzdelemben bevezetett szabályok feloldásában, miután tavaly a fertőzöttek elkülönítési kötelezettségét beszüntettük.

– mondta a miniszter az SWR tartományi rádiónak.

Az egészségügyi hivatal értékelése szerint a járványügyi helyzet ezt most lehetővé teszi.

Természetesen semmi sem szól az ellen, hogy önként viseljük a maszkot. Így különösen a veszélyeztetett emberek védekezhetnek a vírusok ellen.

– áll a minisztérium közleményében.
Több tartomány is beszünteti

A német tartományok szabadon dönthetnek a maszkok kötelező használatáról a helyi tömegközlekedésben. Bajorország, Szász-Anhalt és Schleswig-Holstein tartományok már eltörölték, Berlin, Brandenburg, Türingia, Mecklenburg-Elő-Pomeránia és Szászország legkésőbb a jövő hónap elejéig akarja eltörölni.

Április 7-ig marad a távolsági közlekedésben

A távolsági közlekedésért a szövetségi kormány felelős. A hatályos járványügyi törvény szerint az FFP2 maszkok hordása a távolsági járatokon még április 7-ig kötelező.

Karl Lauterbach (SPD) német egészségügyi miniszter elképzelhetőnek tartja, hogy úgy a távolsági közlekedésben, mint az egészségügyi intézményekben idő előtt eltöröljék a maszkviselési kötelezettséget, jelenleg azonban a klinikák terheltségére való tekintettel ez még túl korai lenne.

Forrás

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.