Baden-Württemberg május 15-től nyit, ahol alacsonyak a fertőzöttségi értékek

Baden-Württemberg május 15-től nyit

Szombattól, május 15-től nyit Baden-Württemberg. Ahol a 7 napos fertőzöttségi értékek engedik, ott megnyílnak az éttermek és kávézók kinti és benti részei is. A rendeletet csütörtökön jelentik be és pénteken lép érvénybe.
Az SWR információi szerint ott, ahol a 7 napos járványügyi érték a 100 alá esik, megnyithatnak az éttermek és kávézók külső és belső terei is szombattól, május 15-től, 5 nm / fő szabályozással, 6:00-21:00 óráig.

A vendégeknek vagy beoltottaknak kell lenniük, vagy egy aktuális negatív gyorsteszttel kell rendelkezniük. Az éttermek belső tereinek megnyitásával Baden-Württemberg az első ilyen tartomány Németországban.

Az üzletek is megnyithatnak, de csak 2 fő / 40 nm-es szabállyal és negatív teszttel.

A hotelek is megnyitnak

A hotelek, panziók és nyaralóházak ismét fogadhatnak turistákat az alacsonyan fertőzött területeken. A hotelekben a vendégeknek negatív tesztet kell felmutatniuk. Beoltottaknak és gyógyultaknak nincs szükségük tesztelésre.
A kulturális élet is ismét lehetséges lesz

A tervezet szerint az alacsonyan fertőzött régiókban megnyílnak a múzeumok, az autósmozik és a strandok is, valamint számos szabadtéri sportra lesz ismét lehetőség.

További részletek egyelőre nem ismeretesek.

Az egészségügyi minisztérium pénteken állapítja meg, hogy mely régiókra lesz a nyitás érvényes, jelenleg az alábbi régiókban alacsonyak a fertőzöttségi számok:

7 napos fertőzöttségi érték 50 alatt

7 napos fertőzöttségi érték 50 és 100 között 

Az aktuális értékeket Baden-Württemberg hivatalos oldalán lehet megnézni.
Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.