Baden-Württemberg november 17-től szigorít – 2G szabály a legtöbb helyen

Baden-Württemberg november 17-től szigorít 2G szabállyal

Mivel a baden-württembergi intenzív osztályokon már nagyon súlyos a helyzet, ezért a tartomány november 17-től, szerdától életbe lépteti az “Alarmstufe” fokozatot, ezzel korlátozva az oltatlanokat.




Baden-Württembergben az oltatlanokat nagyrészt kizárják a közéletből.

Mint Winfried Kretschmann (zöldek) tartományi miniszterelnök kedden bejelentette, az intenzív osztályok helyzetének romlása miatt az ország eléri az úgynevezett riasztási (“Alarmstufe”) fokozatot.

Az éttermekben, múzeumokban, a Volkshochschule tanfolyamain és a zenei iskolákban, valamint a legtöbb nyilvános rendezvényeken csak oltottak és gyógyultak vehetnek részt, vagyis a 2G szabály lép életbe. Az éttermek külső részein 3G szabály lesz PCR-teszttel. (3G plus)

A felnőttképzésben, nyelvtanfolyamokon és az autósiskolákban 3G szabály lesz gyorsteszttel.

>>> Bajorországban november 16-tól lezárás az oltatlanoknak

A tömegközlekedésben, vallási összejöveteleken és üzletekben nem lesz 2G

Természetesen lesznek kivételek is, például a tömegközlekedés és a vallási összejövetelek esetében, ahova bárki mehet.

Ilyenek lesznek az alapvető árucikkek üzletei, pl. élelmiszerboltok, gyógyszertárak, pékség, barkácsboltok, illatszer üzletek, hentes, optikus, tisztító, benzinkút és a szabadtéri piacok. A posta és a bankok is nyitva állnak az oltatlanok előtt.




Az üzletekben viszont általánosan 3G szabály lesz, PCR-teszt nélkül, vagyis elég lesz az antigén gyorsteszt, amihez egy héten legalább egyszer ingyen is hozzá lehet jutni. Az antigén gyorsteszt max. 24 órás lehet, a PCR teszt max. 48 órás.

A szállodákban azonban az oltatlanoknak PCR-tesztet kell bemutatniuk hetente háromszor.

Még a fodrásznál vagy a körömszalonban is kötelező lesz a PCR teszt, vagyis 3G plus.

Szigorítják az oltatlanok kapcsolattartási korlátozását is. A jövőben a saját háztartáson kívűl csak egy további személy számára engedélyezett a találkozó.

A karácsonyi vásárt két részre osztják. Az egyikben csak a 2G szabállyal lehet bemenni, ahol ételt is fogyasztanak, a többi helyen marad a 3G.

A szabályok alól kivételek azok, akik egészségügyi okokból nem oltathatják be magukat, várandós és szoptató nők, valamint a 18 éven aluli gyermekek. Korlátozott hozzáférés esetén negatív antigén gyorstesztet vagy diákigazolványt kell felmutatniuk.

Az iskolákban a tanulóknak ismét maszkot kell hordaniuk a tanítás ideje alatt is.

>>> Csütörtökön lesz a kormány és a tartományi vezetők találkozója




2156
Milyen további szigorítást tartasz reálisnak Németországban a télen? 21/22
Tartományok, ahol jelenleg a 2G szabály van érvényben

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.