Baden-Württemberg: szeptember 13-án lép érvénybe az új rendelet, az oltatlanoknak jöhetnek hamarosan szigorítások

baden-württemberg szeptember 13-tól új rendelet lép érvénybe

Hétfőtől, azaz mától lép érvénybe Baden-Württembergben az új rendelet, amiben az oltatlan felnőtteket korlátozzák a mindennapi életben kétlépcsős szakaszban, attól függően, mennyire terheltek a kórházi ágyak.
Frissítés:  Az új rendelet szeptember 16-tól lép érvénybe, részleteket is lehet már tudni, melyek ezen a linken olvashatóak!

Az SWR írása alapján szeptember 13-tól lép érvénybe a az új rendelet Baden-Württembergben, amit egyelőre hivatalos oldalakon nem lehet megtalálni. Az SWR a szociális minisztérium által kiadott közleményre hivatkozik.

Jelenleg 3G szabály van érvényben Baden-Württembergben, vagyis antigén gyorsteszttel mindenhova be lehet jutni, kivéve az éjszakai szórakozóhelyeket.

A szigorítások 2 lépcsőfokban várhatóak, a kórházi ágyak telítettségétől függően.

1 lépcsőfok – 250 covid beteg az intenzív osztályokon

Amint az intenzív osztályokban a Covid-19 betegek száma eléri a 250-es határt, ill. amikor a kórházi kezelések száma eléri a 100.000 lakos / 7 nap / 8 koronavírusos fertőzött beteget, életbe lép az első lépcsőfokú szigorítás.

Ekkor az oltatlan felnőttekre vonatkozó szigorítások lépnek érvénybe, vagyis a nyilvános helyekre csak PCR-teszttel juthatnak be. Kontaktszigorítás is életbe lép számukra, és csak max. 2 család találkozhat egymással.
Az adatokat a tartomány hivatalos oldalán lehet követni pdf dokumentumban adnak napi jelentéseket, amin egyelőre nem egyszerű kiigazodni.

Az SWR cikke alapján szeptember 8-án 174 beteg feküdt az intenzív osztályokon covid megbetegedéssel, a kórházi kezelések száma valamivel 2 fölött van.

Összehasonlításképpen: tavaly év végén valamivel több, mint 600 covid-beteg volt az intenzív osztályokon az úgynevezett második hullámban a baden-württembergi klinikákon.

2. lépcsőfok – 390 beteg az intenzív osztályokon

A további szigorítás a második lépcsőfokban lép érvénybe. Ha 390 koronavírusos beteget kezelnek az intenzív osztályokon, vagy a kórházi kezelés gyakorisága 12.

Ekkor a tartományban életbe lép a 2G szabály, vagyis teszteléssel már nem lehet bejutni a legtöbb helyre, csak az oltottak és a gyógyultak juthatnak be.
Az iskolákban heti 2 tesztelés van, a maszkkötelezettség marad. A szellőztetés továbbra is fontos marad, az iskolákban mindenhol jelenléti oktatás van, és ha egy gyerek pozitív tesztet kap, nem kell az egész osztálynak karanténba mennie.

Az új szabályozást sok kritika éri, főleg azért, mert túl bonyolult. De a 2G stratégia bevezetését is támadják.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.