Baden-Württemberg új és szigorúbb rendeletet hoz jövő héten

Baden-Württemberg szigorít az oltatlanoknak

Baden-Württemberg egy új rendeletet készít elő további szigorításokkal, amik az oltatlanokat érintik. Ezzel akarnak felkészülni arra az esetre, ha drámaian megemelkednének a koronabetegek számai.
Baden-Württemberg szociális minisztériuma új rendeletet jelentett be az SWR-nek a jövő hétre, amely további korlátozásokat ír elő a be nem oltott személyek számára.

Ez elsődlegesen a 2G szabályozásról szól. Ennek megfelelően a korona elleni védőoltást nem kapó embereknek fel kell készülniük arra, hogy nem vehetnek majd részt Baden-Württembergben a közélet egyes területein.

A 2G szabályozás csak az oltottakat és a gyógyultakat foglalja magába. (Geimpft, Genesen)

A védőoltás nélkülieknek korlátozások jöhetnek

Például az éttermek vagy mozik látogatását csak oltott és gyógyult embereknek engedélyezhetik. Aki nem oltatta be magát, az már teszttel sem tudna ilyen helyekre járni. Ezt mondta a szociális tárca vezetője, Uwe Lahl, az SWR-nek.

Az új szabályozás – a további fertőzési folyamattól és az intenzív osztályok terheltségétől függőenszeptember közepén léphet hatályba – közölték.

Hamburg hozott a héten elsőként ilyen rendeletet, amivel lehetővé tette, hogy a 2G szabályozást bármelyik szolgáltató bevezetheti. Közben már a rendezvényszervezők legtöbbje bejelentette, hogy ezt fogják alkalmazni, sőt, országosan is egy 2G szabályozást követelnek. 
Az egészségügyi rendszert védeni kell

Nem az oltatlan emberek bosszantásáról van szó.” Lahl hivatalvezető elmondta, hogy ilyen vagy hasonló intézkedésekre akkor lesz majd szükség, ha koronavírusban megbetegedők száma nagyon megemelkedik, ami különösen a be nem oltott emberek körében várható, és fennáll az egészségügyi rendszer túlterhelésének veszélye.

Nincs további korlátozás a vakcinázott személyekre

A szociális minisztérium tervei szerint további korlátozások nem vonatkozhatnak az oltott és a gyógyult emberekre, mert a fertőzések számához alig járulnak hozzá, írja az SWR.

Ezt állítani annak fényében, hogy pl. Izraelben nagyon megnövekedtek a fertőzöttségi számok, miközben az elsők között volt a világon az átoltottságban, elgondolkodtató. Németországban már pár héttel ezelőtt az RKI is besorolta a rizikóterületek közé.
Baden-Württembergben tovább nőtt a fertőzöttségi szint

Baden-Württembergben a hétnapos fertőzöttségi szint az utóbbi időben tovább emelkedett. Ez állítólag főleg a nyaralásból visszatérők miatt van.

Az állami egészségügyi osztály csütörtöki adatai szerint jelenleg 68,1 (előző nap 61,7). Egy héttel ezelőtt 40,4 volt. Heilbronnban a legmagasabb az előfordulási érték, 117,7.

Egy napon belül 1.642 új fertőzést jelentettek. A kórházi index emelkedett, jelenleg 99 beteget ápolnak intenzív osztályokon.

A szociális minisztérium vezetője Lahl azt feltételezi, hogy legkésőbb télre csökkenni fog a koronavírusos megbetegedések száma, de legkésőbb a jövő év elejéig a még be nem oltottak nagy része megfertőződik a koronavírussal.

926
El tudod képzelni, hogy kötelezővé tegyék az oltást? 2021. augusztus 24.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.