Baden-Württembergben a bíróság felfüggeszti az éjszakai kijárási tilalmat

Kijarasi tilalom felfüggesztése Baden-Württemberg

Baden-Württembergben a közigazgatási bíróság felfüggesztette az éjszakai kijárási tilalmat február 11-től, csütörtöktől.

A szabályzatot egy tübingeni nő támadta meg és sürgősségi eljárással Mannheimban hozták meg hétfőn a megtámadhatatlan ítéletet.

A döntés szerint, a tartományban lévő éjszakai kijárási tilalom, ami 20:00 – 05:00 óráig tart, a jelentősen javult járványügyi helyzet miatt már nem szükséges.

A mannheimi közigazgatási bírák elutasították a tartományi kormány érvelését, miszerint a korlátozások idő előtti feloldása a fertőzések számának újbóli robbanásszerű növekedésének kockázatával járna.

Ez a magyarázat túl általános és nem megkülönböztető, vagyis nem foglalkozik azzal a ténnyel, hogy az éjszakai kijárási tilalom azokon a helyeken, ahol magas a fertőzöttségi szint, bevezethető.

Érvelés

Az 1. szenátus azzal érvel, hogy a tartományi szabályozás már nem felel meg a jogi követelményeknek.

A járványügyi törvény szerint a kijárási tilalom csak akkor vezethető be, ha annak elhagyása a járványügyi helyzetre hátrányosan hat.

Ez pedig csak akkor jöhet szóba, ha a kijárási korlátozásról való lemondás, a többi intézkedést is figyelembe véve, a járványügyi helyzet jelentős romlásához vezetne.

A tartománynak meg kell vizsgálnia, hogy milyen régiókban van szükség ezt az intézkedést bevezetni.

www.welt.de www.spiegel.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.