Baden-Württembergben korona pozitívan is dolgozhatnak a kórházakban egy új rendelet szerint

Szakember hiány van Baden-Württemberg kórházaiban

Jelenleg azok a dolgozók, akiket pozitivra teszteltek a koronavírussal, nem dolgozhatnak a kórházakban. Ezen változtatnak egy új rendelettel Baden-Württembergben. Kretschmann elmondta, hogy nehéz idők jönnek.
Július 25-től Baden-Württemberg-ben lehetséges lesz a koronavírus fertőzött dolgozóknak korábban a munkába visszaállniuk, mint egyébként, abban az esetben, ha az illető tünetmentes és a kórházban személyzethiány van.

Ezt jelentette be a tartomány egészségügyi minisztere és elmondta, hogy ez a kórházak kifejezett kérése volt. A kórházi szövetség emellett még azt követeli, hogy szüntessék be az oltáskötelezettséget az egészségügyben.

Jelenleg a korona pozitív személyzet nem dolgozhat

Jelenleg ha egy kórházi dolgozó koronavírus pozitív, 15 napig nem dolgozhat. A jövőben a 6. napon munkába állhat akkor, ha tünetmentes és személyzethiány van.

Egy másik probléma: a szakképzett dolgozók hiánya

A szakképzett munkavállalók hiánya miatt a kórházi szövetség szerint több operációt el kell halasztani. A kórházak 90%-ában szakember hiány van, ami miatt minden hetedik ágy üresen kell, hogy maradjon.
Kretschmann: Nehéz idők jönnek

Baden-Württemberg miniszterelnöke Winfried Kretschmann (Zöldek) Heidelberg városában tartott beszédében az ukrán háború követkeményei által előállt energiaválságról és a súlyos inflációról beszélt.

Minden drágább lesz, pl. az energia, az élelmiszer. Most összefogásra van szükség, hogy a társadalom ne hulljon szét.

Korábban kijelentette, hogy ha télen krízis helyzet áll elő, az uszodák bezárására kell mindenhol számítani.

Forrás1 Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.