Baden-Württembergben további enyhítések jönnek június 7-től

Baden-Württembergben június 7-től további enyhítések

A csökkenő járványügyi számoknak köszönhetően június 7-től, hétfőtől Baden-Württembergben további enyhítések várhatóak. Erről döntött csütörtökön a tartományi parlament.
Az új rendelet alapján június 7-től több helyen megszűnik a tesztkötelezettség, mint pl. strandokon, éttermi teraszokon, szabadtéri rendezvényeken. Ehhez a 7 napos fertőzöttségi értéknek 35 alá kell esnie. A Bodensee és Heidelberg környéke, Karlsruhe már stabilan a 35-ös érték alatt van.

>>> Bajorország is június 7-től enyhít

Ismét engedélyezettek az 50 fős privát ünnepségek

A szabadtéri rendezvények ismét akár 750 látogatóval is megrendezhetők. Ezenkívül megengedett a privát ünnepségek szervezése akár 50 fővel pl. éttermekben. Ezt továbbra is csak tesztkötelezettséggel, írja az SWR.
Iskolások

Az iskolások korona-tesztjei 60 órán keresztül lesznek érvényesek. Ez a szabály mindaddig érvényes, amíg az járványügyi érték a 100 alatt marad.

Az iskolások ezeket a teszteket az élet többi területein is felhasználhatják, ahol szükséges lehet.

Gasztronómia

Ha 5 egymást követő napon 50-es értéknél alacsonyabb a fertőzöttségi szint, akkor a kocsmák és éttermek éjjel 1 óráig nyitva lehetnek.

Van ok reménykedni, a beoltottak száma növekszik és az fertőzöttek száma csökken. Ez egy gondtalan nyár lehet. Mindazonáltal mindenki számára világosnak kell lennie, hogy még mindig a világjárvány közepén vagyunk. A járvány további alakulása saját kezünkben van.

– mondta Manfred Lucha (Zöldek) egészségügyi miniszter.
Az alábbiakban a június 4-i értékek, az aktuálisat itt lehet követni.

35-ös 7 napos járványügyi érték alá eső körzetek és városok

35 és 50 közötti 7 napos járványügyi érték között eső körzetek és városok

50 és 100 közötti 7 napos járványügyi érték között esőt körzetek és városok 

 

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.