Bajorország: 2 000 Euro büntetés a karantént kerülőknek – Németország szerte szigorítás lesz

Markus Söder (CSU) hétfőn jelentette be Münchenben az új intézkedéseket. 

Ezek szerint Bajorországban a jövőben 250 Euro büntetés jár, ha a tömegközlekedésben vagy egy üzletben nem hordjuk a maszkot (eddig 150 Euro volt). Többszörös vétségnél akár 500 Euro is lehet a büntetés.

Aki pedig a karantén kötelezettséget szegi meg, annak 2 000 Euro büntetés jár, vagyis dupla annyi, mint idáig.

Az új szabályok augusztus 25-től lépnek érvénybe és a rendőrség fokozottan felügyeli azok betartását.

Söder nyaralásból visszatérők, a Kelet- és Dél-Európából visszatérő családlátogatók és a könnyelmű emberek miatt vezeti be az új intézkedéseket. Ugyanakkor elmondta, hogy szeretné elkerülni, hogy másodszorra is be kelljen zárni az iskolákat, vagy az éttermeket, ami a gazdaságot is rosszul érintené. Szerinte már itt van a második hullám, és amíg nincs oltás, addig a maszk az egyetlen eszköz a védekezésre.

Augusztus 27-én, csütörtökön, a tartományok vezetői videokonferencián egyeztetnek egymással, ahol Söder követelni fogja az egységes, Németország szerte elfogadott szabályozást. 

Szerinte ez a hét ezért döntő lesz a jövőre nézve, ugyanis ha nem tudnak megegyezni, a németországi járványhelyzet negatív irányba fog alakulni.

Söder beszélt a felvetett kötelező munkahelyi maszkviselésről is, aminek bevezetését ő nem tartja szükségesnek (Franciaországban pár napja vezették be). Viszont korlátozná a privát rendezvényeken való részvételt.

A Deutsche Bahn is bejelentette, hogy szigorít az ellenőrzéseken és más tartományok is már szigorúan büntetnek, akár figyelmeztetés nélkül, ezért nem árt óvatosnak lenni.

FORRÁS: www.br.de www.ntv.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.