Bajorország: 2,5 millió FFP2 maszk a rászorulóknak – 15 éves kor alatt nem kötelező

Kötelező FFP2 maszkviselés Bajorországban

Bajorországban FFP2 maszk-kötelezettséget vezetnek be január 18-tól a tömegközlekedésben, vonatokon és az üzletekben.

Ez 15 éves kor fölött lesz kötelező.

Markus Söder szerdán bejelentette, hogy a rászorulók között 2,5 millió FFP2 ingyenes maszkot osztanak szét. A cél, hogy lehetőség szerint a jövő hét végéig a rászorulók személyenként 5 db. maszkot kapjanak a városokon, településeken keresztül szétosztva. A városoknak megvannak a rászorulók adatai.





Büntetést az első hétben senkinek nem kell fizetnie, aki nem hordja az FFP2 maszkot, ez az un. “türelmi hét”.

A maszkot pedig csak a vásárlóknak kell hordaniuk, az alkalmazottaknak nem.

Az ellenzék azt szeretné, ha mindenki kapna az ingyenes maszkból, mondta az SPD politikusa Ruth Waldmann. Szerinte az alacsony jövedelműek nem engedhetik meg maguknak ezt a fajta maszkot.





Egy szóvivő szerint nem várható a maszkok árának emelkedése, online elegendő maszk elérhető, nem úgy, mint tavaly év elején.

A német lap BR Münchenben kedd délután szúrópróba szerűen körülnézett, és azt tapasztalta, hogy kedd délután sok üzletben már elfogytak az FFP2 maszkok.

A bajor gazdasági miniszter Hubert Aiwanger szerint a maszkokat helyileg kell gyártani és ezzel olcsóbbá tenni. Eddig a német DEKRA tanúsítvánnyal már 50.000 FFP2 maszkot gyártottak Bajorországban. A cél, hogy napi 50.000 darab készüljön.


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.