Bajorország december 9-től szigorít

Bajorországban szigorítás decembertől

Bajorország miniszterelnöke Markus Söder december 6-án katasztrófahelyzetet hirdetett meg és szigorításokat vezet be december 9 – január 5-ig.

Általános kijárási korlátozás

A tavaszihoz hasonlóan vezeti be Bajorország az általános kijárási korlátozást, ami azt jelenti, hogy csak nyomós indokkal lehet elhagyni otthonunkat. Ezek lehetnek pl. munka, iskola, bevásárlás, sport, istentisztelet. Találkozások továbbra is max. 5 ember max. 2 háztartásból lehetséges.




Éjszakai kijárási tilalom a korona hot-spotokban

Ahol a fertőzöttségi szint eléri a 200 új fertőzött / 100.000 lakos / 7 nap arány értéket, korona hot-spotnak számít a magas fertőzöttségi számok miatt. Ezekben a városokban bevezetik az éjszakai kijárási tilalmat 21:00 – 05:00-ig, Ez alól kivétel lesz pl, a munkába járás vagy az egészségügyi vészhelyzet.

Bajoroszág interaktív járványügyi térképét  itt meg tudjuk nézni.

Iskolák a 8. osztálytól érintettek

A 8. osztálytól az iskolások áttérnek a váltakozó oktatásra, vagyis felváltva távoktatás és iskolai oktatás lesz. Az oktatásban a szakiskolák távoktatásra térnek át. A korona hot-spotokban a 8. osztálytól távoktatás lesz, kivéve a végzős osztályoknak. Az óvodákban és a 8. osztály alatti iskolásoknak nem változik semmi.




Tilos a forralt bor fogyasztása a szabad ég alatt

Alkohol fogyasztása a szabad ég alatt, beleértve a forralt bort is, egész Bajorországban tilos lesz. Söder ezzel akarja megakadályozni, hogy nagyobb csoportok képződjenek pl. a belvárosokban.

Határforgalom

A határokat nem zárják le, ezt Söder többször is egyértelműen kijelentette a sajtótájékoztatón.

December 9-től a kishatár forgalmát szeretné csökkenteni Söder azáltal, hogy megtiltja a határ menti bevásárlásokat, tankolásokat. A szomszédos országokba a határ közeli területekről csak munka és családi okokból lehet átmenni, negatív teszt és karantén nélkül.




Karácsony és szilveszter

Enyhítések karácsonykor lesznek, december 23 – 26-ig. Ekkor max. 10 felnőtt találkozhat egymással.

Szilveszterkor Bajorországban max. 5 felnőtt találkozhat egymással 2 háztartásból.

Üzletek

Az üzletek továbbra is nyitva maradhatnak, másképp, mint tavasszal, 20 nm / fő szabályozással.

Idősotthonok

Új szabályok vonatkoznak az idősotthonokra. Naponta egy látogatót fogadhatnak a bentlakók, akik FFP2-maszkot kell, hogy hordjanak és a belépés előtt negatív teszttel kell rendelkezniük. A dolgozóknak heti 2 alkalommal kell teszteltetniük magukat és nem csak gyors-teszttel, hanem a megbízhatóbb PCR-teszttel is.

VIDEÓ a mai sajtótájékoztatóról

www.br.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.