Bajorország június 17-től enyhítéseket vezet be

Markus Söder kedden adott sajtótájékoztatót az új enyhítésekről Bajorországban.

Június 17-től nyilvános helyeken már 10 ember is találkozhat egymással. Idáig ez csak két háztartásból lévőkre volt érvényes. Ezzel egy időben Bajorország feloldja az un. “katasztrófahelyzetét”.

Ezen kívül még kedden arról is döntött a kormány Münchenben, hogy enyhítések lesznek a gasztronómiában, kultúrában és kereskedelemben.

További enyhítésekről döntöttünk, de óvatosan és lépésekben”, mondta Markus Söder az ülés után. “Azt tanácsolom, hogy maradjunk meg az eddigi úton”. Söder óvott a túl nagy gondtalanságtól. “A koronavírus nincs még legyőzve. Kína megmutatta, hogy milyen gyorsan visszatérhet a járvány”.

Egy áttekintés az enyhítésekről:

Ünneplés és privát rendezvények

Június 22-től ismét lehet nagyobb rendezvényeket szervezni, mint pl. házasságkötés, 50 személyig zárt helyiségben vagy 100 személyig a szabadban. Privát helyeken, kertekben pedig már semmilyen szigorítás nem lesz.

Éttermek

Éttermek és sörkertek hétfőtől egy órával tovább maradhatnak nyitva, vagyis 23:00 óráig.

Uszodák:

A szabad strandok után június 22-től az uszodák is megnyithatnak, termálfürdők belső részei, a hotelek teljes wellness részlegei. A kempinghelyeken is lehetséges ismét a közös vizesblokkok használata.

Kultúra

A különböző rendezvényeken június 22-től ismét több néző megengedett. Zárt helyiségekben 100 személyig lehet nézőket fogadni előre meghatározott helyeken ülve, kinti helyen 200 néző is fogadható.

Ezzel a számokat megdupláztuk”, mondta Söder. A maszkviselés továbbra is kötelező és előrelátható időn belül ez nem is fog változni.

A maszkviselés az egyetlen hatásos védelem a virus ellen”, mondta Söder.

Június 15-től a színházakat, mozikat és koncerteket szigorú higiéniai és kötelező távolságtartás megtartása mellett ismét lehet látogatni.

Nagyszabású rendezvények megtartására augusztus végéig továbbra sincs lehetőség.

Buszjáratok

Az utazási buszok ismét indulhatnak, minden helyen ülhetnek, de csak maszkban. Csoportos utazások is megengedettek.

Kereskedelem

Június 22-től a kereskedelemben, a szabadidős- és kulturális helyeken, múzeumokban, állatkertben kétszer annyi embert fogadhatnak, mint idáig. 20 nm / személy helyett a 10 nm / személy szabály lesz érvényben.  A dolgozóknak nem kell maszkot hordaniuk, ha már egy üvegfal által védve vannak.

Sport:

Június 22-től több, mint 20 ember is sportolhat a szabadban és benti sporthelyiségben is. A jövőben a helyiség nagyságától és szellőztetési lehetőségétől függ, hány személy sportolhat bent.

Iskolák, óvodák

Július 1-től nyithatnak meg az óvodák, az iskolák pedig szeptembertől.

Kórházak és idősotthonok látogatása

A helyi intézmények dönthetik el, milyen látogatási szabályokat vezetnek be.

Bárok

A gazdasági miniszter kérte, hogy a bárokat, klubokat a következő 14 napban meg lehessen nyitni, erre Söder azonban kihangsúlyozta, hogy ezt a témát óvatosan fogja megközelíteni.

FORRÁS: www.sueddeutsche.de  www.onetz.de www.antenne.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.