Bajorország: kötelező FFP2 maszk a tömegközlekedésben és üzletekben január 18-tól

Bajorországban kötelező az FFP2 maszk hordása

Markus Söder Bajorország miniszterelnöke a mai napon adott sajtótájékoztatót a bajor kabinet új döntéseiről. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagyon aggódik az új vírus mutáció miatt.

Január 18-tól, hétfőtől kötelezővé teszi az FFP2 maszk hordását a tömegközlekedésben és az üzletekben.

“Az FFP2 maszk nem csak a másikat védi, hanem azt is, aki hordja. A boltban elegendő maszkot lehet vásárolni.” – mondta Söder.

Az SPD politikusa Ruth Waldmann kritizálta, hogy a szabályzat túl hirtelen lett meghozva, és először mindenki számára biztosítani kellene a maszkokat.
Visszatér a tesztkötelezettség az ingázóknak

Söder bejelentette, hogy a heti tesztkötelezettséget Bajorországban a szomszédos országok ingázóinak ismét bevezetik, melyet november végén szüntettek be.

Az új beutazási karanténszabályzatot ezen a héten dolgozzák ki.

A teszt-kötelezettség nagy segítség lehet abban, hogy a fertőzések száma csökkenjen, mondta Söder. 
Részleges oltási kötelezettség?

Söder megvédte korábbi álláspontját, miszerint azt ajánlotta, hogy az idős-és gondozó otthonokaban dolgozók számára legyen kötelező az oltás. Ezután erős kritikát kapott.

Söder szerint az idősek védelméről van szó és az idősotthonok a legérzékenyebb területek. Tanácsa szerint az etikai bizottság döntsön arról, hogy hol lenne szükség bevezetni a kötelező oltást.

Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy nem lesz általános oltási kötelezettség.
Az új bajor egészségügyi miniszter

Klaus Holetschek is elmondta, hogy szerinte is elegendő FFP2 maszk vásárolható az üzletekben.

Holetschek mottója:

“Tesztelni, oltani, találkozásokat csökkenteni.”

Az új bajor egészségügyi miniszter az idős-és gondozó otthonoknál jobban be akarja vonni a katonaság segítségét. Markus Södert korábban kritizálták, amiért nem kezelte elég jól az idősotthonokban kialakult helyzetet.
Bajorország kulturális minisztere elégedett a távoktatással

Michael Piazolo elégedettségét fejezte ki a bajor távoktatás megkezdésével kapcsolatban. Elmondta, hogy a napközi otthonok továbbra is bárki rendelkezésére állnak, akiknek arra szükségük van.

A Mebis nevű online tanulási platform jól működik és már 253.000 felhasználója van. A kulturális minisztérium jelentősen megnövelte az oldal kapacitását. Söder szerint a többi tartományhoz képest náluk nagyon jól kezdtek az iskolák.

Videó a mai bajorországi sajtótájékoztatóról

www.br.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.