Bajorország növeli a rendőrség létszámát az osztrák határon – túl sok az illegális bevándorló

Bajorország tovább növeli a határon dolgozó rendőrök számát. Ezt Markus Söder CSU-s bajor miniszterelnök jelentette be szeptember 20-án Freilassingban tett látogatása során. A határon dolgozó rendőrök száma a tervek szerint 2028-ra 1500 fő lesz.
Erre a migráció és az embercsempészet nagymértékű megnövekedése miatt van szükség, mondta Söder.

Körülbelül két hét múlva tartományi választások lesznek Bajorországban.

Söder elmondta, hogy Németországnak új migrációs politikára van szüksége az illegális bevándorlás és az embercsempészet megnövekedése miatt.

10.000 rendőrt követel Németország határaira, valamint több országot akar a biztonságos országok közé besorolni, hogy minél több bevándorlót vissza lehessen toloncolni.

Németországnak meg kell védenie a saját határait, mivel az EU külső határok ennek a feladatnak nem tesznek eleget.

Ennek érdekében Bajorország 2028-ig 500 új rendőrrel 1500 főre növeli a határrendészetét, mondta Söder.

A bajor határrendészet több mint öt éve kiváló munkát végez. Határnyomozóink a jövőben még nagyobb biztonságról gondoskodnak. Nem csak Bajorország profitál ebből, hanem egész Németország!

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter beszélt a korszerű berendezések folyamatos bővítéséről, mint pl. a hőkamerás drónrendszerek.
Ugyanakkor csalódottságát fejezte ki az országos szintű tétlenség miatt.

Szerinte a német belügyminiszternő hiába ismerte fel az embercsempészet hatalmas problémáját, valószínűleg hangzatos ígéreteken kívűl nem fog ellene tenni semmit.

A német belügyminiszter feladata lenne, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy az EU menekültügyi reformja még ebben az európai törvényhozási időszakban elfogadásra kerüljön. Következetes és teljes ellenőrzésre van szükségünk az EU külső határain.

– hangzott Herrmann követelése.

Problémaként fogalmazta meg, hogy 2022-ben a Németországba érkező menekültkérők nagyrészt nem voltak korábban más országban regisztrálva.

Bajorországban 2022-ben lényegesen több illegális határátlépőt fogtak el, mint 2021-ben.

2023 január és augusztus között a számok tovább emelkedtek. A bajor határon dolgozó rendőrök

  • 2085 illegális belépőt (+26,4% az előző év azonos időszakához képest) és
  • 154 embercsempészt (+52,5% az előző év azonos időszakához képest) fogtak el, valamint
  • 950 embert, akik ellen elfogató parancs volt (+43,3% az előző év azonos időszakához képest).
Markus Söder bajor miniszterelnök pár napja egy egységes országos szintű megállapodást szorgalmazott az illegális bevándorlás ellen.

Ismét évi 200.000 fő migránsban akar felső határt szabni, mint annak idején Horst Seehofer.

Faeser belügyminiszternő azonban elutasítja az ötletet, az SPD és a Zöldek pedig pánikkeltéssel vádolják.

A bajor határ-rendőrség (Grenzfahndung) megalakulása óta (2018. augusztus 1.) az Ausztriával közös határon, valamint a bajorországi nürnbergi és memmingeni repülőtereken végzett határellenőrzések során 92 023 személyt fogtak el, köztük 4.647 ellen elfogató parancs volt kiadva.

Emellett eddig 4.242 esetben derítettek fel fegyver- és robbanóanyaggal kapcsolatos bűncselekményt, valamint 6.587 esetben okmányokkal kapcsolatos bűncselekményt, amelyek közé tartozik például az útlevélhamisítás vagy a személyi igazolványokkal való visszaélés. Emellett 16 755 esetben kábítószer-bűncselekményt is felderítettek.

Brandenburgban a lengyel határnál és Sachsen-ben a cseh határnál jóval több illegális bevándorlót fogtak el, mint Bajorországban, áll a WELT videójában.

A probléma az EU külső határain van, mondja a szövetségi rendőrség és a belügyminiszternő, határellenőrzést nem Németországban kell bevezetni. Ennek ellenére a belügyminiszternő szerint a lengyel és a cseh határon is sok rendőr ellenőriz.
Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.